Kuracie mäso

Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA.* Podmienka bola omáčka s cestovinami bucatini, ktoré sú vyrobené s priebežnými dierkami, ktoré sa pri zmiešaní naplnia omáčkou. Ako sa na Zemplíne zvykne hovoriť, to aby cestovina v ústach „šľupčela“! Ľudia sa rodia, ale aj odchádzajú na večnosť, no spomienky v našich dušiach a srdciach ostávajú! Mäsá sa dajú pripraviť na „bársako“ a prílohy podľa chutí, zvykov i pohľadu do domácej zásobárne. Aj tak še dá i tak še dá!

4-6
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na štarte... Dve hrste sušených hríbov sú už ponorené do vlažnej vody.
  2. Kuracie prsia som pokrájal na väčšie kúsky a následne ich
  3. opiekol na slnečnicovom oleji.
  4. Medzičas som využil na rozkrájanie zväzku mladej cibuľky, póru a polovice červenej cibule.
  5. Do červenkasta opečené kúsky kuracích pŕs som aj s výpekom preložil do pomocnej misky.
  6. Pokrájal balenie hlivy ustricovej a
  7. v hrnci vyškvaril štyri plátky údenej slaniny, presypal pokrájanú zelenú cibuľku, pór i červenú cibuľu, pridal 2 PL masla, premiešal, podusil.
  8. A zasypal koreninami (soľ, čerstvo mleté čierne korenie a paprika mletá sladká), podlial nálevom z namočených sušených húb, premiešal a nechal zovrieť.
  9. Vsypal som pokrájanú hlivu ustricovú i
  10. zliate hríby. Opäť zmiešal, podusil a zalial konzervou kuracieho vývaru, obohatil kuracou pastou (Organic Better Than Bouillon),
  11. rozpučenými a pokrájanými strúčikmi cesnaku i
  12. kockami „Brie“ syra, premiešal, vložil opečené kúsky kuracích pŕs aj s výpekom,
  13. zmiešal, vlial „škatuľku šlahetky“ – krabičku šľahačkovej smotany, zo 5-7 minút nechal povariť a zasypal polovicou pokrájanej petržlenovej vňate.
  14. A za horúca podával s vyvarenými cestovinami bucatini, posypané časťou z druhej polovice pokrájanej petržlenovej vňate.