Kuracie mäso
Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA.* Podmienka bola omáčka s cestovinami bucatini,
ktoré sú vyrobené s priebežnými dierkami, ktoré sa pri zmiešaní naplnia omáčkou. Ako sa na Zemplíne zvykne hovoriť, to
aby cestovina v ústach „šľupčela“! Ľudia sa rodia, ale aj odchádzajú na večnosť, no spomienky v našich dušiach a srdciach
ostávajú! Mäsá sa dajú pripraviť na „bársako“ a prílohy podľa chutí, zvykov i pohľadu do domácej zásobárne. Aj tak še dá i tak
še dá!
4-6 porcie |
15 minút príprava |
35-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na štarte... Dve hrste sušených hríbov sú už ponorené do vlažnej vody.
- Kuracie prsia som pokrájal na väčšie kúsky a následne ich
- opiekol na slnečnicovom oleji.
- Medzičas som využil na rozkrájanie zväzku mladej cibuľky, póru a polovice červenej cibule.
- Do červenkasta opečené kúsky kuracích pŕs som aj s výpekom preložil do pomocnej misky.
- Pokrájal balenie hlivy ustricovej a
- v hrnci vyškvaril štyri plátky údenej slaniny, presypal pokrájanú zelenú cibuľku, pór i červenú cibuľu, pridal 2 PL masla, premiešal, podusil.
- A zasypal koreninami (soľ, čerstvo mleté čierne korenie a paprika mletá sladká), podlial nálevom z namočených sušených húb, premiešal a nechal zovrieť.
- Vsypal som pokrájanú hlivu ustricovú i
- zliate hríby. Opäť zmiešal, podusil a zalial konzervou kuracieho vývaru, obohatil kuracou pastou (Organic Better Than Bouillon),
- rozpučenými a pokrájanými strúčikmi cesnaku i
- kockami „Brie“ syra, premiešal, vložil opečené kúsky kuracích pŕs aj s výpekom,
- zmiešal, vlial „škatuľku šlahetky“ – krabičku šľahačkovej smotany, zo 5-7 minút nechal povariť a zasypal polovicou pokrájanej petržlenovej vňate.
- A za horúca podával s vyvarenými cestovinami bucatini, posypané časťou z druhej polovice pokrájanej petržlenovej vňate.