Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou s jednoduchou omáčkou

siuuu - fotkasiuuu, 12. mája 2022
Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou s jednoduchou omáčkou
Foto: siuuu

Veruže sme si pochutili. Je to jednoduché, pomerne rýchlo pripravené jedlo a veľmi chutné.

2
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
400 g
1-2 strúčiky
podľa chuti čerstvé (tymian, oregano)
podľa chuti
podľa chuti
2-3 PL
20-30 g
1,5 - 2 dl (33 % alebo 10 %)
1 ČL (plnotučná)
1/2 - 1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme, obkrájame - aby vznikli pekné kúsky. Zboku narežeme a vytvoríme kapsu.

  2. 2

    Kuraciu pečeň (na 1 prsko asi 1 - 1,5 ks pečene) umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Pečeň zmiešame s nadrobno pokrájaným alebo prelisovaným cesnakom a posekanými čerstvými bylinkami. Zmesou naplníme kuracie prsia a uzavrieme špáradlami.

  3. 3

    Zvonku prsia ochutíme soľou a korením, položíme na pekáč pomastený olejom, aj zvrchu pokvapkáme olejom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 20 - 25 minút, podľa hrúbky mäsa. Ak máte hrubšie kusy mäsa, odporúčam pečeň zľahka orestovať na kvapke oleja a až potom zmiešať s cesnakom a bylinkami, pretože v hrubšej časti mäsa sa pečeň nemusí úplne prepiecť.

  4. 4

    Zvyšok kuracej pečene som pokrájala na kúsky a orestovala na kvapke oleja, ochutila soľou a korením.

  5. 5

    Po upečení som mäso vybrala z panvice / pekáča (udržiavala som v teple), do výpeku som pridala med, maslo, nechala rozpustiť, pridala horčicu a smotanu, všetko som premiešala, prevarila, zredukovala na požadovanú hustotu, ochutila soľou a korením. Kúsky opečenej pečene som obalila v omáčke, zvyšok omáčky som podávala k mäsku. Posypala som čerstvým tymianom. Podávame s prílohou podľa chuti - robievam s ryžou, alebo ako rýchlovku iba s chlebíkom či čerstvou bagetkou.

Diskusia k receptu

foorick
To jedlo určite dobre chutí a hlavne dobre vyzerá. Tá omáčka vyzerá úplne luxusne. Milujem pečeň. Recept určite vyskúšam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha