Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou fotorecept
Foto: tejaja
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad vrkoč?
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia priečne rozrežeme na 2 časti. Každú časť nakrojíme na 3 pásy.
-
2
Spletieme do vrkoča a zaistíme špáradlom. Osolíme a okoreníme.
-
3
Do panvice dáme olej a vrkoče smažíme z oboch strán dozlata. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
-
4
Do panvice, v ktorej sme smažili vrkoče, pridáme maslo a necháme ho roztopiť.
- 5
Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali Solamyl, prisypeme lístky majoránu a osolíme. Povaríme do zhustnutia. Potom dochutíme citrónovou šťavou.
- 6
Smažené vrkoče podávame s omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu