Žĺtkové venčeky
Foto: Jana Štrbková Žĺtkové venčeky Venčeky z odpaľovaného cesta plnené žĺtkovým krémom sa dnes už tak často nevidia.
Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)
Foto: OlineckaFrancúzsky karamelový krémeš Karamelový krém a vrstva šľahačky medzi dvoma plátmi lístkového cesta a čokoládová poleva navrchu. Nikdy sme nevedeli, ako ho elegantne jesť :)
Likérové špice (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš PilcLikérové špice Do prípravy plnených špicov sa málokto pustil doma, chodilo sa na ne najmä do cukrárne.
Gaštanové jazýčky
Foto: KatarinalucanovaGaštanové jazýčky In bolo aj gaštanové pyré so šľahačkou a gaštanové jazýčky.
Kubánska torta (videorecept)
Foto: TV VarechaKubánska torta Torta s parížskou šľahačkou a banánmi. Ak ste ju chceli upiecť doma, museli ste si pozháňať banány...
Karamelové veterníky
Foto: Kulinární studio MAFRA Karamelové veterníky Karamelové veterníky boli obľúbené odjakživa.
Jadran torta (fotorecept)
Foto: KatarinalucanovaJadran torta Torta s lieskovými orieškami názvom evokovala jednu z vtedy mála dostupných destinácií pri mori.
Šamrole
Foto: Martin2002Šamrole Aj šamrolami sme si chodili do cukrárne osladiť život.
ANKETA: Pečiete si niektoré z týchto zákuskov aj doma?
Mám rada všetky, do jedného :-)