Kuracie prsia

Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad vrkoč?

2
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia priečne rozrežeme na 2 časti. Každú časť nakrojíme na 3 pásy.
  2. Spletieme do vrkoča a zaistíme špáradlom. Osolíme a okoreníme.
  3. Do panvice dáme olej a vrkoče smažíme z oboch strán dozlata. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
  4. Do panvice, v ktorej sme smažili vrkoče, pridáme maslo a necháme ho roztopiť.
  5. Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali Solamyl, prisypeme lístky majoránu a osolíme. Povaríme do zhustnutia. Potom dochutíme citrónovou šťavou.
  6. Smažené vrkoče podávame s omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.