Kuracie prsia
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad vrkoč?
Postup
- Kuracie prsia priečne rozrežeme na 2 časti.
Každú časť nakrojíme na 3 pásy.
- Spletieme do vrkoča a zaistíme špáradlom.
Osolíme a okoreníme.
- Do panvice dáme olej a vrkoče smažíme z oboch strán dozlata.
Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
- Do panvice, v ktorej sme smažili vrkoče, pridáme maslo a necháme ho roztopiť.
- Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali Solamyl, prisypeme lístky majoránu a osolíme.
Povaríme do zhustnutia.
Potom dochutíme citrónovou šťavou.
- Smažené vrkoče podávame s omáčkou.
Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.