Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích stehien môžte použit kuracie prsia.
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na oleji alebo na masle opražíme slaninku a na kolieska nasekaný pór, pridáme prelisovaný cesnak a kuracie mäso nakrajané na kocky (rezance).
- 2
 Zalejeme smotanou, pridáme nasekaný tymián a varíme približne 30 minút alebo kým je mäasko hotové.
- 3
 Dochutíme soľou a čierným korením. Podávame s ryžou (ja som zvolil celozrnú).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Miriamka, Klotilda: Som rad ze som vas inspiroval, pododny recept je od Jamieho Olivera akurat som zamenil sampinony za slaninku a pridal cesnak.