Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Foto: marcelc
Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích stehien môžte použit kuracie prsia.
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji alebo na masle opražíme slaninku a na kolieska nasekaný pór, pridáme prelisovaný cesnak a kuracie mäso nakrajané na kocky (rezance).
- 2
Zalejeme smotanou, pridáme nasekaný tymián a varíme približne 30 minút alebo kým je mäasko hotové.
- 3
Dochutíme soľou a čierným korením. Podávame s ryžou (ja som zvolil celozrnú).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Miriamka, Klotilda: Som rad ze som vas inspiroval, pododny recept je od Jamieho Olivera akurat som zamenil sampinony za slaninku a pridal cesnak.