Kapustový prívarok

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu

Autor receptu: ellie17

Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s kokosovou smotanou.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu nakrájame na 1–1,5 cm kocky. V miske zmiešame sójovú omáčku, olej a údenú papriku. Tofu v marináde dôkladne obalíme a necháme odpočívať aspoň 10 minút (môže byť aj 1 hodina).
  2. Kapustu nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu nasekáme najemno. Cesnak nasekáme nadrobno. Šampiňóny nakrájame na plátky. Hlivu natrháme na pásiky.
  3. Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Nasypeme thajské karí a garam masalu. Opekáme len 3–5 sekúnd, kým sa vôňa uvoľní – nesmie stmavnúť.
  4. Pridáme cibuľu, premiešame a restujeme 3 minúty. Pridáme cesnak a opekáme 30 sekúnd.
  5. Pridáme marinované tofu a opečieme ho 3–4 minúty, aby sa začalo sfarbovať. Pridáme oba druhy húb. Restujeme 5–6 minút, kým pustia vodu a zmenšia objem.
  6. Pridáme nakrájanú kapustu, premiešame. Pridáme hubové korenie, soľ, korenie, sójovú omáčku. Zalejeme 150 ml vody. Pridáme ocot a citrónovú šťavu.
  7. Prikryjeme pokrievkou. Dusíme 20–25 minút, kým kapusta úplne zmäkne. Občas premiešame.
  8. Vlejeme kokosovú smotanu. Premiešame a varíme 3 minúty.
  9. V miske rozmiešame kukuričný škrob v studenej vode. Vlejeme do panvice, premiešame. Varíme 2 minúty, kým omáčka zhustne.
  10. Dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti. Pridáme soľ a korenie podľa potreby.
  11. Najlepšie chutí s pečenými zemiakmi, ryžou alebo plackami.