Kapustový prívarok
Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Autor receptu: ellie17
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s kokosovou
smotanou.
|
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu nakrájame na 1–1,5 cm kocky.
V miske zmiešame sójovú omáčku, olej a údenú papriku.
Tofu v marináde dôkladne obalíme a necháme odpočívať aspoň 10 minút (môže byť aj 1 hodina).
- Kapustu nakrájame na tenké prúžky.
Cibuľu nasekáme najemno.
Cesnak nasekáme nadrobno.
Šampiňóny nakrájame na plátky.
Hlivu natrháme na pásiky.
- Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja.
Nasypeme thajské karí a garam masalu.
Opekáme len 3–5 sekúnd, kým sa vôňa uvoľní – nesmie stmavnúť.
- Pridáme cibuľu, premiešame a restujeme 3 minúty.
Pridáme cesnak a opekáme 30 sekúnd.
- Pridáme marinované tofu a opečieme ho 3–4 minúty, aby sa začalo sfarbovať.
Pridáme oba druhy húb. Restujeme 5–6 minút, kým pustia vodu a zmenšia objem.
- Pridáme nakrájanú kapustu, premiešame.
Pridáme hubové korenie, soľ, korenie, sójovú omáčku.
Zalejeme 150 ml vody.
Pridáme ocot a citrónovú šťavu.
- Prikryjeme pokrievkou.
Dusíme 20–25 minút, kým kapusta úplne zmäkne. Občas premiešame.
- Vlejeme kokosovú smotanu.
Premiešame a varíme 3 minúty.
- V miske rozmiešame kukuričný škrob v studenej vode.
Vlejeme do panvice, premiešame.
Varíme 2 minúty, kým omáčka zhustne.
- Dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti.
Pridáme soľ a korenie podľa potreby.
- Najlepšie chutí s pečenými zemiakmi, ryžou alebo plackami.