Kapustový prívarok a zamilovaná klobása fotorecept
Foto: lyali
Fajné jedlíčko, fajná maminkovská klasika. Kapusta dľa Boženky (svokričky mamičky), teda kapustový prívarok s pučenými zemkami a veru aj špekačkou, nech má manžel ešte väčšiu Zobraziť celý popisFajné jedlíčko, fajná maminkovská klasika. Kapusta dľa Boženky (svokričky mamičky), teda kapustový prívarok s pučenými zemkami a veru aj špekačkou, nech má manžel ešte väčšiu radosť :-) Alebo keď sa klobáske po kapuste cnie :-) Keď sa podarí vtipné foto a fantázia následne pracuje... Stále vo všetkej počestnosti a s úsmevom na tvári :-) Na lásku na tanieri, priatelia :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu očistíme (zbavíme nepekných vrchných listov, ak sa vyskytli a vykrojíme hlúbik). Nakrájame na rezance. (pozn. použila som polku väčšej hlávky)
-
2
Nakrájanú kapustu dáme do hrnca a zalejeme vodou (1 l). Pridáme celé nové korenie, celé a mleté čierne korenie a soľ. Po zovretí stíšime a varíme asi 10 min.
-
3
Zatiaľ si pripravíme zásmažku. 1 strúčik cesnaku postrúhame najemno (alebo pretlačíme) a speníme na oleji.
-
4
Pridáme 1 PL múky a opražíme dosvetlohneda.. Rozriedime studenou vodou (asi 2 dcl) a vlejeme do kapusty.
-
5
A podľa mamičky okrem zápražky aj zátrepka šup do kapusty. V studenom mlieku rozmiešame 1 PL múky (alebo podľa potreby aj viac).
-
6
A vlejeme do kapusty. Prevaríme. Po odstavení pridáme ešte ostatné potrúhané strúčiky cesnaku a dochutíme ešte soľou a čiernym mletým korením.
-
7
pozn. Taký dobrý mamin prívarok nikdy nie je zlý, však :-) Mama nepoužíva smotanu a vyrobí aj zásmažku, aj zátrepku. Neokyslí - kapustu ochutí soľ, korenie a cesnak.
- 8
Na tanieričok naložíme s popučenými zemkami (uvarené zemiaky zlejem z vody a popučím s kúskami masla - tak, aby som ešte videla kúsočky zemiakov - žiadna hladká kaša :-) ). No a keďže sa tej klobáse po kapuste cnie, čože by sme ju k nej nešupli :-) Inak tá klobása lezie na zemiakovú kôpku ako na stupne víťazov - hádam je náš víťaz ešte pri sile :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
Diskusia k receptu