Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom fotorecept
Dnešný sviatočný obed
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg sudová |  | 
| 50 g domáca |  | 
| 1 ks |  | 
| 50 ml |  | 
| 2 PL |  | 
| 200 ml (33 %) |  | 
| podľa chuti |  | 
| podľa chuti |  | 
| 1 PL |  | 
| 400 g domáca |  | 
| 1/2 PL |  | 
| štipka |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Údenú slaninu som pokrájala na kocky a do rajnice vytopiť tuk.   
- 
                                                    2
                                                    Hneď som pridala pokrájanú cibuľu a kryštálový cukor.   
- 
                                                    3
                                                    Keď sa všetko skaramelizovalo spolu,   
- 
                                                    4
                                                    ...pridala som sudovú kapustu, ale spolu som ju dusila iba 10 minút, treba miešať, aby sa rovnomerne opiekla.   
- 
                                                    5
                                                    V mlieku som vymiešala múku a pridala som ku kapuste a nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni.   
- 
                                                    6
                                                    Ihneď som pridala šľahačku a nechala opäť prejsť varom iba chvíľku. Dochutila som mletým čiernym korením, soliť nie je potrebné, lebo kapusta je solená.   
- 
                                                    7
                                                    Hotový prívarok čaká na servírovanie. Podávala som ho s knedlíkom. Posypala som ho čerstvým kôprom.   
- 
                                                    8
                                                    Údenú krkovičku som uvarila v kapustnici. Vybrala som ju a nakrájala na plátky. Na panvicu som dala masť, pridala štipku červenej mletej papriky a vložila som údenú krkovičku, opiekla z jednej aj druhej strany iba chvíľku. Takto som ju podávala na tanieri s chlebíkom,   
- 
                                                    9
                                                    ...alebo s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu