Foto: olinecka
Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo vegeta) |
|
na orestovanie |
|
podľa potreby |
|
1 hlávka |
|
|
|
5 PL |
|
|
|
na zátrepku |
|
podľa chuti |
|
Knedľa žemľová: | |
6 - 8 ks (alebo rožky) |
|
1 hrnček |
|
1|2 hrnčeka |
|
1|2 hrnčeka |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kralika si nakrajame na menšie kusky.Cibuľu pokrajame nadrobno a orestujeme do sklovita pridame mäso ,korenie soľ podľa potreby červenu sladku papriku mletu.Mäso dusime pod prikryvkou do zmäknutia 1,5 až 2 hodiny podľa potreby.Medzitym sme si pripravili kapustu ,ktoru sme nasekali nadrobno.Olej rozpalime v hrnci a vsypeme pripravenu kapustu.Pridame nasekany kôpor a dusime do mäkka pod prikryvkou.
- 2
Keď je kapusta mäkka prilejeme smotanu v ,ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.Žemle pokrajame nadrobno pridame detsku krupicu,muku hrubu mlieko soľ podľa ptreby nasekanu pažitku a petržlenovu vňať a žltka.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh ,ktory vmiešame do pripravenej hmoty.
- 3
Pripravime si mikrotenovy sačok väčši a masu vsypeme doň.Sačok sformujeme do rolky ,ktoru previažeme motuzom a dame variť do vriacej vody asi 30-35 minut.Po uvareni odstranime mikrotenovy sačok a krajame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu