Králik s kapustou a žemľovou knedľou

Autor receptu: olinecka

Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.

6-7
porcií
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kralika si nakrajame na menšie kusky.Cibuľu pokrajame nadrobno a orestujeme do sklovita pridame mäso ,korenie soľ podľa potreby červenu sladku papriku mletu.Mäso dusime pod prikryvkou do zmäknutia 1,5 až 2 hodiny podľa potreby.Medzitym sme si pripravili kapustu ,ktoru sme nasekali nadrobno.Olej rozpalime v hrnci a vsypeme pripravenu kapustu.Pridame nasekany kôpor a dusime do mäkka pod prikryvkou.
  2. Keď je kapusta mäkka prilejeme smotanu v ,ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.Žemle pokrajame nadrobno pridame detsku krupicu,muku hrubu mlieko soľ podľa ptreby nasekanu pažitku a petržlenovu vňať a žltka.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh ,ktory vmiešame do pripravenej hmoty.
  3. Pripravime si mikrotenovy sačok väčši a masu vsypeme doň.Sačok sformujeme do rolky ,ktoru previažeme motuzom a dame variť do vriacej vody asi 30-35 minut.Po uvareni odstranime mikrotenovy sačok a krajame.