Králik s kapustou a žemľovou knedľou
Autor receptu: olinecka
Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.
6-7 porcií |
40 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Kralika si nakrajame na menšie kusky.Cibuľu pokrajame nadrobno a orestujeme do sklovita pridame mäso ,korenie soľ podľa potreby červenu sladku papriku mletu.Mäso dusime pod prikryvkou do zmäknutia 1,5 až 2 hodiny podľa potreby.Medzitym sme si pripravili kapustu ,ktoru sme nasekali nadrobno.Olej rozpalime v hrnci a vsypeme pripravenu kapustu.Pridame nasekany kôpor a dusime do mäkka pod prikryvkou.
- Keď je kapusta mäkka prilejeme smotanu v ,ktorej sme rozhabarkovali muku a povarime.Žemle pokrajame nadrobno pridame detsku krupicu,muku hrubu mlieko soľ podľa ptreby nasekanu pažitku a petržlenovu vňať a žltka.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh ,ktory vmiešame do pripravenej hmoty.
- Pripravime si mikrotenovy sačok väčši a masu vsypeme doň.Sačok sformujeme do rolky ,ktoru previažeme motuzom a dame variť do vriacej vody asi 30-35 minut.Po uvareni odstranime mikrotenovy sačok a krajame.