Králičie mäso
Králičie mäso

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou fotorecept

Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 27. marca 2020
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
400 g
2 ks stredne veľká
200 ml
200 ml
200 g
100 g prerastená
1 KL
1 PL
1 vetvička
200 g
1 KL
Slaninkové knedle:
2 ks
100 g prerastená
2 ks stredne veľká
250 g
150 ml
1 ks
1/2 bal.
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Orestujeme dozlata. Pridáme horčicu a ocot. Čierne korenie, nové korenie, bobkový list a vetvičku tymianu zabalíme do kúska čistej látky a pridáme k zelenine. Zmes podlejeme bielym vínom a vložíme späť mäso. Všetko spolu dusíme asi 45 minút.

    Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a uložíme do tepla. Vyberieme aj koreniny a prilejeme 200 ml smotany. Chvíľu povaríme a potom zmes rozmixujeme. Môžeme pridať plátok masla na zjemnenie. dozlata. Pridáme horčicu a ocot.

    Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Knedľa: Slaninu nasekáme nadrobno a orestujeme ju. Pridáme cibuľu a spolu opražíme. Rožky nakrájame na malé kocky a vložíme na 5–10 minút do rúry. Z vajca, múky, vlažného mlieka a prášku do pečiva vymiešame cesto. Do cesta pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Na záver primiešame do cesta aj nakrájané rožky a slaninkovo–cibuľovú zmes. Cesto dobre premiešame, necháme 10 minút odpočinúť.

    Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta vytvarujeme 4 gule. Do osolenej vriacej vody vložíme knedle a pomaly varíme za občasného miešania 15 minút.

    Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Glazovaná baby mrkva: V hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali kryštálový cukor a soľ. Mrkvičku očistíme a vložíme na 5 minút do hrnca s vriacou vodou. Po uvarení mrkvu orestujeme na masle.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre