Kačacie prsia
Konfitované kačacie prsia s kapustou a knedľou
Autor receptu: redakcia
Pripravte si spolu s kuchárom Alexom z penziónu Starý hostinec vo Svätom Antone konfitované kačacie prsia podávané s pyré z čerstvej kapusty a so zemiakovou knedľou.
4 porcie |
40 minút príprava |
240 minút na 120/200 °C |
Postup
- Umyté a osušené kačacie prsia uložíme na malý pekáč, osolíme okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, tymianom a pretlačeným cesnakom. Pridáme kačaciu masť a podlejeme vodou tak, aby siahala tesne pod vrch kačacích pŕs. Pekáč zakryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi
3–3,5 hodiny. Potom tuk zlejeme a kačacie prsia zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút do chrumkava.
- Kapustové pyré: Kapustu najemno nastrúhame. V rozohriatej panvici roztopíme cukor, pridáme nakrájanú cibuľu, necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu, ocot a trochu vody, necháme zovrieť, prilejeme trochu červeného vína. Kapustu podlievame vodou a dusíme domäkka. Nakoniec primiešame maslo. Hotovú kapustu rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a korením.
- Knedľa: Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť, najlepšie je ich pripraviť deň vopred. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame nahrubo, pridáme celé vajíčko, krupicu
a hrubú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme väčšie guľaté knedle. Knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 20 minút. Uvarené knedle vyberieme a nakrájame na plátky.