Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Kačacia pečeň s cibuľovým čatní

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, dnes 13:30
Kačacia pečeň s cibuľovým čatní
Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g prerastená
Cibuľové čatní:
2 ks (väčšie)
100 ml
300 ml
1 PL
50 g
Na podávanie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň nakrájame na centimetrové plátky, na silnom ohni prudko nasucho opečieme z oboch strán asi 2 minúty. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worcesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé čatní.

  3. 3

    Bagetu nakrájame na plátky a nasucho ich opečieme. Na každý tanier dáme dva plátky bagety, kačaciu pečeň a pokvapkáme výpekom z nej.

  4. 4

    Servírujeme s cibuľovým čatní a lístkami poľníčka.

Diskusia k receptu