Kačacia pečeň s cibuľovým čatní
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, dnes 13:30
mesačník Varecha, dnes 13:30

Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačaciu pečeň nakrájame na centimetrové plátky, na silnom ohni prudko nasucho opečieme z oboch strán asi 2 minúty. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Cibuľové čatní: Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kusy a zľahka orestujeme na oleji. Podlejeme balzamikovým octom, vínom, pridáme med a worcesterskú omáčku. Zredukujeme tekutinu na minimum, až kým nedostaneme husté sladkokyslé čatní.
- 3
Bagetu nakrájame na plátky a nasucho ich opečieme. Na každý tanier dáme dva plátky bagety, kačaciu pečeň a pokvapkáme výpekom z nej.
- 4
Servírujeme s cibuľovým čatní a lístkami poľníčka.
Tiež kačacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu