Mriežkový marhuľový koláč z kompótu
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, dnes 15:00

Foto: Shutterstock
Ak si chceme v zime dopriať šťavnatý ovocný koláč, najjednoduchšie je použiť kompót. Najlepšie taký, ktorý sme si sami urobili v lete. Vynikajúci Zobraziť celý popisAk si chceme v zime dopriať šťavnatý ovocný koláč, najjednoduchšie je použiť kompót. Najlepšie taký, ktorý sme si sami urobili v lete. Vynikajúci je napríklad marhuľový, ktorý v sebe spája sladkosť aj kyslastú sviežosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku s 1 PL trstinového cukru, so studeným maslom a žĺtkom vymiesime na hladké cesto. Z cesta vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a dáme asi 30 minút chladiť.
- 2
Marhuľový kompót scedíme, marhule rozmixujeme. Na plnku zmiešame krémový syr, žĺtok a zvyšný trstinový cukor.
- 3
Cesto vyberieme z chladničky, jednu tretinu cesta odoberieme, z dvoch tretín opäť urobíme guľu a rozvaľkáme do kruhu. Cestom vyložíme zľahka vymastenú tortovú formu s priemerom 26 cm.
- 4
Na cesto rozotrieme plnku, na ňu navrstvíme rozmixované marhule. Z odloženého zvyšku cesta urobíme pásiky a poukladáme ich na koláč do tvaru mriežky.
- 5
Cesto potrieme rozmiešaným vajíčkom a koláč pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu