Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 14. októbra 2020
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 ml
100 ml
50 ml
2 ks
2 ks
4 ks
1 ks
Kapustové pyré:
300 g
1 ks
2 PL zavárané




Postup

  1. 1

    Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na jemné plátky, speníme na panvici s olejom, pridáme cukor a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme nakrájane jablká, zaflambujeme koňakom, prihodíme odležané pečienky a prudko opečieme z každej strany. Podlejeme vínom, necháme prevrieť a pred dokončením pečienky dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Kapustové pyré: Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu a keď sa táto vyparí, podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť citrónovou šťavou alebo ovocným octom, dochutiť brusnicami. Keď je kapusta hotová, dáme ju do mixéra a dobre ju rozmixujeme, úplne do hladka.

  4. 4

    Do hrnca alebo fritézy nalejeme olej a do rozpáleného vložíme lokše a fritujeme ich do chrumkava. Položíme na sací papier, aby odtiekol tuk, a servírujeme s pečienkou a kapustovým pyré. Dozdobíme jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia