Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou fotorecept
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 27. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odstáť. Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme ho rovnomerne na hrúbku asi 1–2 mm. Zoberieme kruhovú formu na vykrajovanie, ideálne s priemerom 11 cm, a vykrajujeme kolieska.
-
2
Plnka: Mrkvu umyjeme, osušíme, nastrúhame a dáme variť do osolenej vody domäkka. Ostatnú zeleninu umyjeme, vysušíme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Rozvarenú mrkvu zmiešame s ostatnou zmesou zeleniny. Táto zmes by mala mať konzistenciu, ktorá drží pokope, aby nevytekala z pirôžkov. Plnku dochutíme soľou a korením, nasekaným čerstvým koriandrom a cesnakom.
-
3
Zmesou plníme pirôžky. Cesto zatláčame tak, aby vznikol volánikový vzor na okrajoch. Pripravené pirôžky paríme asi 7 minút. Pirôžky podávame preliate redukovanou teriyaki omáčkou, posypané nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a sezamom.
-
4
Tip: Špeciálne naparovacie nádoby dnes už môžete kúpiť v obchodoch s ázijskými potravinami. Ak ich však nemáte, použite klasické naparovacie sitko.
Ešte som zvedavá ako dopadne to parenie. Práve kvôli tomu som sa rozhodla urobiť tieto pirohy.
Prosím o opravu receptu.
Pokúsime sa zistiť u pani kuchárky.
Pirôžky mám hotové, to parenie je celkom dobrá vec, zas viem niečo nové.
Takže nakoniec to cesto bolo v poriadku? Pripravili ste pirohy z uvedeného pomeru múky a vody?
Když bylo těsto tekuté - těžko z něj udělala podle bodu 1 kuličku a následně vyválela!! OH Musela si zaradiť a zahustit múkou do požadované konzistence. V konečné fázi měla jistě pirohů víc. Tekuté nevyválíš - alespoň u nás na Morave.
Do cesta som pridala kopec múky aby sa s ním dalo pracovať. Suroviny v recepte na pirôžky nie sú dobré. Ale výsledok bol fajn.
Ďakujeme za info, snažíme sa získať odpoveď od pani kuchárky.