Zeleninové pirohy
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie
a necháme 30 minút odstáť.
Potom cesto premiesime na
pomúčenej doske a vyvaľkáme
ho rovnomerne na hrúbku asi
1–2 mm. Zoberieme kruhovú
formu na vykrajovanie, ideálne
s priemerom 11 cm, a vykrajujeme
kolieska.
- Plnka: Mrkvu umyjeme, osušíme, nastrúhame
a dáme variť do osolenej vody domäkka.
Ostatnú zeleninu umyjeme, vysušíme,
očistíme a nakrájame na malé kocky.
Rozvarenú mrkvu zmiešame s ostatnou
zmesou zeleniny. Táto zmes by mala
mať konzistenciu, ktorá drží pokope,
aby nevytekala z pirôžkov. Plnku dochutíme
soľou a korením, nasekaným čerstvým
koriandrom a cesnakom.
- Zmesou plníme pirôžky. Cesto
zatláčame tak, aby vznikol volánikový vzor na okrajoch.
Pripravené pirôžky paríme asi
7 minút. Pirôžky podávame
preliate redukovanou teriyaki
omáčkou, posypané nakrájanou
jarnou cibuľkou, čili a sezamom.
- Tip: Špeciálne naparovacie
nádoby dnes už môžete kúpiť
v obchodoch s ázijskými
potravinami. Ak ich však
nemáte, použite klasické
naparovacie sitko.
|