Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodová kocka z bielkov fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. mája 2022
Jahodová kocka z bielkov (fotorecept)
Foto: olinecka

V chladničke ostali zvyšné bielky, tak som sa rozhodla pre tento zákusok. Jahody som našla v mrazničke.

20 ks
porcií
80 minút
príprava
14-15 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
8 PL
6 PL
štipka
8 PL
2 ČL
2 ČL
Jahodová plnka:
500 g (čerstvé alebo mrazené)
3 PL
z 1/2 citróna
2 bal.
Pudingová plnka:
700 ml
2 bal.
2 bal.
4-5 PL
200 ml (16 %)
Šľahačka navrch:
250-300 ml (33 %)
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a došľaháme do tuha.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne do bielkov pridáme po lyžiciach olej. Varechou po častiach vmiešame preosiatu múku, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Nakoniec do cesta pridáme ocot.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pečieme 14-15 minút.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na jahodovú plnku.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čerstvé alebo mrazené jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou a doplníme vodou na objem 700 ml. V troche tekutiny rozhabarkujeme Zlatý klas, zbytok dáme variť spolu s cukrom. Do vriacej tekutiny pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý jahodový krém.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte za horúca ho nanesieme na upečený korpus, z ktorého najprv odstránime papier na pečenie. Necháme vychladnúť.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Suroviny na pudingovú plnku.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding, zbytok mlieka dáme variť spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca po častiach vmiešame kyslú smotanu.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Puding ešte horúci nanesieme na jahodovú plnku, necháme vychladnúť.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, došľaháme do tuha.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na pudingovú plnku rozotrieme pripravenú vyšľahanú šľahačku. Zákusok odložíme do chladničky stuhnúť.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred podávaním pokrájame na kocky. Ponúkam... dobrú chuť.

    Jahodová kocka z bielkov (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Letné, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, čtyř vrstvový, jedna vrstva lepší než druhá. Krásné a chutné celé!!
bambulka
@olinecka (15.5.2022 07:15)
Tak takéto recepty ukladám medzi top recepty, vyzerá famózne a verím že aj tak chutí 😋👍

Zaujímavé video z archívu TV Varecha