Jahňacie mäso
	        Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
 
 Postup- Jahňacie lýtka umyjeme,
osušíme, osolíme. Do hrnca
dáme olej a lýtka zo všetkých
stranách opečieme. 
 - Pridáme
nakrájanú cibuľu, nastrúhanú
mrkvu, cesnak, semienka
koriandra a pomaly opekáme
aj s lýtkami asi 10 minút.
Potom pridáme bylinky, podlejeme vínom a dáme piecť do
rúry. Upečené lýtka vyberieme, výpek zredukujeme
a dochutíme.
 - Očistené zemiaky uvaríme v osolenej
vode, vyberieme a osušíme. Na
panvičku dáme trochu oleja,
nakrájanú slaninu a restujeme
dochrumkava. Pridáme uvarené
zemiaky a opekáme. Keď sú
zemiaky opečené, pridáme
bryndzu a všetko premiešame.
Už nevaríme. Ochutíme nasekaným kôprom a soľou.
 - Medvedí cesnak umyjeme
a rozmixujeme s olejom na
pesto. 
 - Hlávku cesnaku umyjeme, rozkrojíme na polovice
a vložíme ho do horúceho oleja.
Smažíme asi 5 minút.
 - Jahňacie lýtka pokvapkané výpekom podávame s bryndzovými zemiakmi, pestom a vypraženým cesnakom.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |