Jahňacie mäso
Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Jahňacie lýtka umyjeme,
osušíme, osolíme. Do hrnca
dáme olej a lýtka zo všetkých
stranách opečieme.
- Pridáme
nakrájanú cibuľu, nastrúhanú
mrkvu, cesnak, semienka
koriandra a pomaly opekáme
aj s lýtkami asi 10 minút.
Potom pridáme bylinky, podlejeme vínom a dáme piecť do
rúry. Upečené lýtka vyberieme, výpek zredukujeme
a dochutíme.
- Očistené zemiaky uvaríme v osolenej
vode, vyberieme a osušíme. Na
panvičku dáme trochu oleja,
nakrájanú slaninu a restujeme
dochrumkava. Pridáme uvarené
zemiaky a opekáme. Keď sú
zemiaky opečené, pridáme
bryndzu a všetko premiešame.
Už nevaríme. Ochutíme nasekaným kôprom a soľou.
- Medvedí cesnak umyjeme
a rozmixujeme s olejom na
pesto.
- Hlávku cesnaku umyjeme, rozkrojíme na polovice
a vložíme ho do horúceho oleja.
Smažíme asi 5 minút.
- Jahňacie lýtka pokvapkané výpekom podávame s bryndzovými zemiakmi, pestom a vypraženým cesnakom.
|