Jahňacie mäso

Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie lýtka umyjeme, osušíme, osolíme. Do hrnca dáme olej a lýtka zo všetkých stranách opečieme.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, cesnak, semienka koriandra a pomaly opekáme aj s lýtkami asi 10 minút. Potom pridáme bylinky, podlejeme vínom a dáme piecť do rúry. Upečené lýtka vyberieme, výpek zredukujeme a dochutíme.
  3. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, vyberieme a osušíme. Na panvičku dáme trochu oleja, nakrájanú slaninu a restujeme dochrumkava. Pridáme uvarené zemiaky a opekáme. Keď sú zemiaky opečené, pridáme bryndzu a všetko premiešame. Už nevaríme. Ochutíme nasekaným kôprom a soľou.
  4. Medvedí cesnak umyjeme a rozmixujeme s olejom na pesto.
  5. Hlávku cesnaku umyjeme, rozkrojíme na polovice a vložíme ho do horúceho oleja. Smažíme asi 5 minút.
  6. Jahňacie lýtka pokvapkané výpekom podávame s bryndzovými zemiakmi, pestom a vypraženým cesnakom.