Jahňacie kotlety na raviolách s bryndzovou plnkou

Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Jahňacie kotlety na raviolách s bryndzovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
16
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
20 g
100 g
5 g
5 g
podľa chuti
200 g
500 g
100 g
1 ks
100 g
240 g
100 g
2 g
500 ml
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kotlety potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a na každú položíme po dve vetvičky rozmarínu a tymianu. Mäso necháme na chladnom mieste odležať.

  2. 2

    Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, vajce a uvarené zemiaky, pretlačené alebo pomleté na mäsovom mlynčeku. Do zmesi pridáme najemno posekaný špenát. Cesto dobre premiešame. Ak je príliš riedke, prisypeme múku. Cesto potom rozvaľkáme natenko ako pri príprave rezancov a vykrajujeme z neho ľubovoľné ravioly (kolieska), ktoré plníme zmesou bryndze a posekaného špenátu. Ravioly preložíme a spájame vidličkou ako domáce pirohy. Varíme ich v osolenej vode asi 5 minút. Jahňacie kotlety položíme na plech, prekryjeme ich alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 15 minút.

  3. 3

    Šafranová omáčka: na panvici rozpustíme maslo a pridáme hladkú múku. Zmes do zlatista opečieme, prilievame mlieko a pridávame šafran, muškátový oriešok. Uvedieme do varu a krátko povaríme.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@angast
správna trefa zasa..!!
ozaj je tam málo masa..!!
podstrčili nám holé kosti..
aspoň tých tašiek s bryndzou keby človek mohol sa najesť dosýtosti..!!
:-))

Pridaj komentár k receptu: