Pečené hovädzie rebrá

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, zmiešame so soľou, nádobu zhora zaťažíme a necháme pri izbovej teplote asi 3 hodiny. Potom kapustu scedíme a umyjeme v čistej vode, aby sme ju zbavili prebytočnej soli. V čistej nádobe zmiešame prepláchnutú kapustu, reďkovku daikon nakrájanú na veľké kusy a jarnú cibuľku. Dochutíme nastrúhaným zázvorom, cesnakom, cukrom, mletým čili a mletou sladkou paprikou. Takto pripravenú zmes necháme fermentovať pri izbovej teplote zhruba 5 dní.
  2. V rajnici na oleji sprudka opečieme rebrá, ktoré sme predtým posolili a okorenili zo všetkých strán. Po opečení ich vyberieme a do rajnice dáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a cesnak. Keď je zelenina orestovaná, vložíme naspäť rebrá, pridáme zázvor, čili papričky, hovädzí vývar a ryžové víno mirin. Rajnicu prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C približne na 11 hodín podľa veľkosti a kvality rebier. Po upečení vyberieme rebrá a výpek prepasírujeme cez jemné sitko. Omáčku prevaríme, zredukujeme ju na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme soľou.
  3. Hovädzie rebrá prelejeme pripravenou omáčkou a podávame s fermentovanou zeleninou.