Pečené hovädzie rebrá
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Fermentovanú kimči zeleninu musíme
pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú
kapustu umyjeme a nakrájame asi na
5 cm kúsky, zmiešame so soľou, nádobu
zhora zaťažíme a necháme pri izbovej teplote asi 3 hodiny. Potom kapustu
scedíme a umyjeme v čistej vode, aby
sme ju zbavili prebytočnej soli. V čistej nádobe zmiešame prepláchnutú
kapustu, reďkovku daikon nakrájanú
na veľké kusy a jarnú cibuľku. Dochutíme nastrúhaným zázvorom, cesnakom, cukrom, mletým čili a mletou sladkou paprikou. Takto pripravenú zmes
necháme fermentovať pri izbovej teplote zhruba 5 dní.
- V rajnici na oleji sprudka opečieme
rebrá, ktoré sme predtým posolili a okorenili zo všetkých strán. Po opečení ich
vyberieme a do rajnice dáme na väčšie
kusy nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a cesnak. Keď je zelenina orestovaná, vložíme naspäť rebrá, pridáme
zázvor, čili papričky, hovädzí vývar
a ryžové víno mirin. Rajnicu prikryjeme
pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej
na 90 °C približne na 11 hodín podľa veľkosti a kvality rebier. Po upečení vyberieme rebrá a výpek prepasírujeme cez
jemné sitko. Omáčku prevaríme, zredukujeme ju na požadovanú hustotu
a podľa potreby dochutíme soľou.
- Hovädzie rebrá prelejeme pripravenou omáčkou a podávame s fermentovanou zeleninou.
|