prazdny

Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy

Cestoviny

Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

prazdny

Bryndzová polievka alebo demikát

Bezmäsité jedlá

Viem, že sa tu už pár receptov na bryndzovú polievku nachádza, ale každý ju robí...

prazdny

Halušky s tvarohom

Bezmäsité jedlá

Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip...

prazdny

Zemiakové lokše s makom

Bezmäsité jedlá

Jednoduché jedlo, lacné ale za to veľmi chutné. Dnes som polovicu lokší plnila marhuľovým lekvárom...

prazdny

Bryndzové pirohy so slaninkou

Cestoviny

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

prazdny

Tradičný košický veľkonočný tanier

Bravčové mäso

K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...