Zemiaková polievka
Frankfurtská polievka po našom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Uvarená podľa našej chuti.
Postup
- Na bravčovej masti a opraženej slanine, celej rasci dosklovita orestujeme nakrájanú cibuľu. Prilejeme trochu oleja (bolo málo masti) a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu podľa vlastnej chuti, miešame a restujeme do polomäkka. Následne opražíme hladkú múku na hnedo a vsypeme trošku mletej papriky, len premiešame a zalejeme studenou vodou. Za stáleho miešania necháme zovrieť a varíme na miernom ohni. Osolíme, okoreníme, pridáme kocku bujónu. Očistené na kocky nakrájané zemiaky pridáme tiež. Občas zamiešame.
- Špekáčiky olúpeme, nakrájame a tiež na troške oleja orestujeme. Chutnáme a prilejeme asi deciliter vody, minútku ešte dusíme. Odstavíme.
- Keď je zelenina a zemiaky uvarené, do polievky dáme špekáčiky aj so šťavou z dusenia. Krátko povaríme. Ak je potrebné, dochutíme ešte našu frankfurtskú polievku podľa vlastnej chuti.
- Môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom.