Zemiaková polievka

Frankfurtská polievka po našom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Uvarená podľa našej chuti.

Postup

  1. Na bravčovej masti a opraženej slanine, celej rasci dosklovita orestujeme nakrájanú cibuľu. Prilejeme trochu oleja (bolo málo masti) a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu podľa vlastnej chuti, miešame a restujeme do polomäkka. Následne opražíme hladkú múku na hnedo a vsypeme trošku mletej papriky, len premiešame a zalejeme studenou vodou. Za stáleho miešania necháme zovrieť a varíme na miernom ohni. Osolíme, okoreníme, pridáme kocku bujónu. Očistené na kocky nakrájané zemiaky pridáme tiež. Občas zamiešame.
  2. Špekáčiky olúpeme, nakrájame a tiež na troške oleja orestujeme. Chutnáme a prilejeme asi deciliter vody, minútku ešte dusíme. Odstavíme.
  3. Keď je zelenina a zemiaky uvarené, do polievky dáme špekáčiky aj so šťavou z dusenia. Krátko povaríme. Ak je potrebné, dochutíme ešte našu frankfurtskú polievku podľa vlastnej chuti.
  4. Môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom.