Falošná držková z hlivy ako ju máme radi fotorecept
Foto: kimlo
Keďže je dnes v kalendári Pankráca, teda začínajú zmrznutí muži, nezaškodí niečo na zahriatie... 😉
Zdroj: internet
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 KL |
|
2 PL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby (alebo olej) |
|
Postup
-
1
Hlivu prepláchneme, papriku a cibuľu očistíme.
-
2
Hlivu a papriku pokrájame na rezance, cibuľu a cesnak na drobno.
-
3
Na masti alebo oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak, pridáme rascu, zeleninovú papriku a orestujeme.
-
4
Stiahneme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku a rozmiešame. Potom pridáme múku, orestujeme, pridáme pretlak a orestujeme.
-
5
Pridáme nakrájanú hlivu, osolíme, okoreníme, pridáme nové korenie, bobkový list, premiešame a zalejeme vývarom.
-
6
Na miernom ohni varíme asi 1 hodinu, hliva musí zmäknúť. Nakoniec medzi dlaňami rozmrvíme majorán a pridáme do polievky, prípadne ešte dosolíme.
-
7
Ochutíme chilli podľa chuti a podávame s pečivom.
Vďaka za koment, ono s tými zmrznutými som to myslel zo srandy, aj u nás bolo 30°C.
Tiež ma to napadlo, ale mal som tej hlivy dosť a polievka bola dosť hustá. Nabudúce dám. 🌝
Ďakujem, veru som si aj naložil 🌝
Držky mám veľmi rád, robievam aj z držiek, aj držkový guláš podľa @kvakac . Prišiel som však k hlive, tak som vyskúšal takto. Mám už naočkované kmene s násadou hlivy, tak možno na jeseň už budem mať vlastnú úrodu.
Áno, tá paprika tomu dala parádnu chuť. 🌝
Vďaka za koment kamarát, bolo to výborné. 👍🏻
Dakujeme za recept.