
Kapustové lokše
Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

Zapečené údené bravčové koleno
Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2...

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

Fazuľkový guláš (fotoreept)
V letnej sezóne býva fazuliek dostatok. Ale nie je s nimi problém ani v zime, mrazené sú k dispozícii vždy....

Hotdogy s grilovanými klobáskami a paradajkovou salsou
Podávať grilované klobásky môžete na záhradnej párty aj takto.

Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....

Minipizze z cottage syra
Obľúbený syr cottage sa dá použiť ako základ na výborné malé pizze....

Minichuťovky z lístkového cesta
Toto bude hit na každej oslave! Chutné drobné slané koláčiky s klobáskou, so šunkou, syrom...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku s cukrom. Soľ premiešame s múkou vo veľkej mise, ...

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....

Obložené chrumkavé hrianky z kukuričnej kaše
Z obyčajnej uvarenej kukuričnej kaše sa dá pripraviť pestré skvelé jedlo aj pre hostí....

Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Pečené vylepšené zemiakové fašírky
Množstvo potravín dávam od oka, nemeriam, nevážim. Spotrebovala som, čo bolo treba z chladničky....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Šošovicová polievka s párkom
Šošovicu prepláchneme a namočíme na hodinku do vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju do sklovita...

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Sviatočný šalát
Šunku nakrájame na menšie kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako...

Americká a kanadská slanina
Údenie je jedným z najstarších a najvychutnávanejších spôsobov prípravy jedla, ktorý dodáva unikátne arómy a chuť, a to najmä v prípade slaniny....

Šunkafleky
Spomínam si, že keď ich robila moja mama, namiesto šunky dávala pokrájanú diétnu salámu.

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Jemná šunková nátierka
Tri roky mladosti na Lanfranconi som vychutnával rôzne nátierky mjr. Hrču...

Závin plnený brokolicou
Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú....

Zapekaná brokolica so syrom
Na tento recept potrebujeme len pár ingrediencií a predsa je chuťovo výborný! Poďme sa naň pozrieť.

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Salámová roláda s olivami
Jednoduchá nepečená chuťovka, nenáročná na prípravu a perfektná aj ako pohostenie pre návštevu.

Polievka z pečených zemiakov
Hoci pečené zemiaky bežne jeme samotné alebo ich podávame ako prílohu, my sme z nich vyčarovali jemnú krémovú polievku....

Šošovicový prívarok so špekáčikom
Ako prvé, poriadne prepláchneme šošovicu a dáme ju odstáť do hrnca s vodou približne na 30...

Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári...

Tortilla de arroz
Jedinečný a unikátny recept, v ktorom sa ryža stáva hlavným protagonistom....

Bôbová polievka so špekáčikmi
Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....