
Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Salámový šalát s kapiou a majonézou
Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé....

Zemiaková tortilla s chorizom
Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.

Zemiakový závin s kyslou kapustou
Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom...

Otcove pečené zemiaky
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke...

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...

Lístková pizza štrúdľa
Rozvaľkané cesto aj s papierom dáme do plechu zodpovedajúcej veľkosti. Cesto natierame kečupom, tatárskou omáčkou...
Zapekané gnocchi s hubami a klobásou
Keď treba rýchlo pripraviť obed či večeru, hodia sa aj hotové gnocchi....
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou
Hodia sa na raňajky, desiatu alebo aj ako pohostenie pre návštevu....
Kapustové lokše
Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

Zapečené údené bravčové koleno
Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2...

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

Fazuľkový guláš (fotoreept)
V letnej sezóne býva fazuliek dostatok. Ale nie je s nimi problém ani v zime, mrazené sú k dispozícii vždy....

Hotdogy s grilovanými klobáskami a paradajkovou salsou
Podávať grilované klobásky môžete na záhradnej párty aj takto.
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....
Minipizze z cottage syra
Obľúbený syr cottage sa dá použiť ako základ na výborné malé pizze....
Minichuťovky z lístkového cesta
Toto bude hit na každej oslave! Chutné drobné slané koláčiky s klobáskou, so šunkou, syrom...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku s cukrom. Soľ premiešame s múkou vo veľkej mise, ...

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....
Obložené chrumkavé hrianky z kukuričnej kaše
Z obyčajnej uvarenej kukuričnej kaše sa dá pripraviť pestré skvelé jedlo aj pre hostí....

Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Pečené vylepšené zemiakové fašírky
Množstvo potravín dávam od oka, nemeriam, nevážim. Spotrebovala som, čo bolo treba z chladničky....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera