
Bezlepkové žemličky s karamelizovanou cibuľou a šampiňónmi
Mäkučké bezlepkové žemličky s bohatou plnkou z karamelizovanej cibule, šampiňónov a slaniny....

Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo Slávnického Podhoria nám vždy urobí radosť so svojim "cesnekáčom"...
Bezlepkové bryndzové halušky
Existuje vôbec nejaký Slovák či Slovenka, ktorý nemiluje bryndzové halušky?...

Kapustnica s údeným a čili
Táto kapustnica má výraznú chuť. Je sýta, hustá a najlepšie chutí po odležaní, keď...

Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Salámový šalát s kapiou a majonézou
Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé....

Zemiaková tortilla s chorizom
Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.

Zemiakový závin s kyslou kapustou
Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom...

Otcove pečené zemiaky
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke...

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...

Lístková pizza štrúdľa
Rozvaľkané cesto aj s papierom dáme do plechu zodpovedajúcej veľkosti. Cesto natierame kečupom, tatárskou omáčkou...
Zapekané gnocchi s hubami a klobásou
Keď treba rýchlo pripraviť obed či večeru, hodia sa aj hotové gnocchi....
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou
Hodia sa na raňajky, desiatu alebo aj ako pohostenie pre návštevu....
Kapustové lokše
Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

Zapečené údené bravčové koleno
Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2...

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

Fazuľkový guláš (fotoreept)
V letnej sezóne býva fazuliek dostatok. Ale nie je s nimi problém ani v zime, mrazené sú k dispozícii vždy....

Hotdogy s grilovanými klobáskami a paradajkovou salsou
Podávať grilované klobásky môžete na záhradnej párty aj takto.
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....
Minipizze z cottage syra
Obľúbený syr cottage sa dá použiť ako základ na výborné malé pizze....
Minichuťovky z lístkového cesta
Toto bude hit na každej oslave! Chutné drobné slané koláčiky s klobáskou, so šunkou, syrom...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku s cukrom. Soľ premiešame s múkou vo veľkej mise, ...

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....
Obložené chrumkavé hrianky z kukuričnej kaše
Z obyčajnej uvarenej kukuričnej kaše sa dá pripraviť pestré skvelé jedlo aj pre hostí....

Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera