Druhy mäsa (recepty chronologicky)

prazdny

Bravčové kapsy s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...

prazdny

zemiakové placky s pečienkou

Hlavné jedlá

Tento recept ma naučila moja mama, je veľmi jednoduchý a chutný.

prazdny

Блинчики с мясом - palačinky s mäsom

Hovädzie mäso

Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.

prazdny

Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby

Nápoje

Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...

prazdny

Mňam kuracinka

Kuracie mäso

Kuracie prsia narežeme na dlhšie rezance. Cibuľu speníme na oleji, pridáme osolené kuracie prsia, ...

prazdny

Šašlik (Шашлык)

Hovädzie mäso

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...

prazdny

Dotur

Hlavné jedlá

Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

prazdny

Hydina divina

Kuracie mäso

Rýchla pochúťka

prazdny

Gazdovské cestoviny

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...

prazdny

Kapustovo–gulášová polievka

Bravčové mäso

Kapustu nasekáme nadrobno a dáme do hrnca. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji doružova, pridáme papriku a...

prazdny

Rybacia polievka s kyslou kapustou

Polievky

Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

prazdny

Kapustnica špeciál

Hovädzie mäso

Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme...

prazdny

Knedličky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor...

prazdny

Kuracie prsia plnené kapustou

Kuracie mäso

Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z...

prazdny

Myjavská pochúťka s kapustou

Bravčové mäso

Krkovičku naklepeme, osolíme a okoreníme. Na cibuli opražíme slaninku a kapustu, cukor a dusíme...

prazdny

Zbojnícka pečienka

Hlavné jedlá

Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

prazdny

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Hlavné jedlá

Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

prazdny

Sekaná pečienka z diviaka

Hlavné jedlá

Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

prazdny

Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...

prazdny

Bažant s mäsovou plnkou

Bravčové mäso

Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Anglické raňajky

Bravčové mäso

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

Raňajky

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Parížsky šalát

Bravčové mäso

Domáca pochúťka.

prazdny

File so pstruha sa sparenou zeleninkou

Hlavné jedlá

Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

prazdny

Bažant po taliansky

Hlavné jedlá

Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

prazdny

Jarabica na červenom víne

Hlavné jedlá

Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...

prazdny

Divá kačica na smotane a víne

Hlavné jedlá

Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....

prazdny

Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke

Hlavné jedlá

Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme...

prazdny

Zapečené bravčové stehno

Bravčové mäso

Pomerne rýchla večera, mne najviac chutí so zemiakovou kašou.

prazdny

Hovädzia "divina"

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

prazdny

Paprikáš z bažanta

Hlavné jedlá

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a pokrájame na kúsky. Do horúcej masti pridáme údenú slaninu pokrájanú...

prazdny

Zajačie stehno s gaštanmi

Hlavné jedlá

Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

prazdny

Ragú z diviačej pečene

Hlavné jedlá

Pečeň nakrájame na menšie kocky. V pekáči zohrejeme maslo a pečeň opečieme. Cibuľu očistíme, ...

prazdny

Kuracie soté

Kuracie mäso

Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...

prazdny

Fašírka z mletého tuniaka

Olovrant

Najčastejšie ho pripravujem, ked je chladnička "priprázdna".

Mäso