prazdny

Panenka s liškovou omáčkou

Bravčové mäso

Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla...

prazdny

Soté z panenky à la Picúr

Bravčové mäso

Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

prazdny

Grilované čevapčiči a pljeskavica

Hovädzie mäso

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...

prazdny

Bravčová panenka na zelenine s paradajkami

Bravčové mäso

Bravčová panenka na zelenine s rajčinami podávaná s ryžou. Veľmi rýchle a pomerne lacné jedlo.

prazdny

Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou

Bravčové mäso

Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.

prazdny

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Bravčové mäso

Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.

prazdny

Maďarský hemendex

Bravčové mäso

Taký troška zvláštnejší hemendex, jedávam to na raňajky.

prazdny

Sušené slivky v slaninovom kabátiku (Jacket Plum)

Bravčové mäso

Niekde som to jedol na nejakej recepcii alebo kde ako datle v slaninovom kabátiku a bolo to...

prazdny

Pečený bravčový bôčik à la Zuzana

Bravčové mäso

Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

prazdny

Panenka v župane Fera Mikloška

Bravčové mäso

Slovenský módny návrhár Fero Mikloško uvarí panenku v župane

prazdny

Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok

Bravčové mäso

Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...

prazdny

V rúre pečená fašírka so zemiakovou omáčkou

Bravčové mäso

omáčka zo zemiakov s mletým mäsom v rúre

prazdny

Bravčové kapsičky so syrom a s paradajkami

Bravčové mäso

Sviatočný obed, ktorý nie je časovo náročný.

prazdny

Šunka-fleky

Bravčové mäso

Šunka-fleky tak, ako ich robila moja mama, namiesto...

prazdny

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

Bravčové mäso

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

prazdny

Bezlepkové cestoviny Bolognese

Hovädzie mäso

Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...

prazdny

Grilované rebierka

Bravčové mäso

Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

prazdny

Živánska na grile

Bravčové mäso

Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Vepřové maso v hlávkovém zelí

Bravčové mäso

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

prazdny

Bravčovina na doplnenie kolagénu

Bravčové mäso

Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....

prazdny

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

prazdny

Bryndzovo-oškvarková nátierka

Bravčové mäso

Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...

prazdny

Guláš na ohni

Bravčové mäso

Výborný guláš pripravený na ohni vo vysokej panvici.

prazdny

Tacos al Pastor

Bravčové mäso

Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...

prazdny

Držky Matiľa

Hovädzie mäso

Je to niečo, čo sa trochu podobá na paprikáš. Je to varenie s pivom a...

prazdny

Stamppot - národné jedlo Holandska

Národné jedlá EÚ

Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

prazdny

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Trinxat

Bravčové mäso

Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

prazdny

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

prazdny

Bieda

Bravčové mäso

Mate radi biedu? Ja áno, aspoň tú kopaničiarsku. Už roky som to nemal, úplne...

prazdny

Hernekeitto - národné jedlo Fínska

Národné jedlá EÚ

Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

prazdny

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

Bravčové mäso

Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

prazdny

Čevapčiči

Hovädzie mäso

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....