Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Číre paradajkové consommé

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 25. júla 2019
Číre paradajkové consommé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

3 PL
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
 PL
1 ks
1 kg mäsité
1 l
1 PL
1 PL
2 PL čerstvá
2 PL čerstvý
3 strúčiky
6 ks




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, potom pridáme pretlak, pokrájané paradajky, bobkový list a povaríme ďalších 10 minút. Pridáme cesnak, cukor, soľ, nakrájané bylinky, paradajkový džús, rozmixujeme ponorným mixérom, privedieme do varu a pomaly varíme asi 15 minút, potom precedíme cez utierku a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zeleninu, ktorá zostala po scedení, necháme vychladnúť a poriadne ju rozmixujeme, zľahka premiešame so snehom z vaječných bielkov. Rozmixovanú zmes primiešame do vychladnutého consommé a pomaly privedieme do varu.

  3. 3

    Pomaly varíme asi 15 minút, kým sa bielky navrchu nevyzrážajú, týmto procesom sa paradajkové consommé krásne vyčistí. Po vyčistení znova precedíme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Podávame studené s blanšírovanou a nakrájanou špargľou, paradajkou a hráškom. Ozdobíme nakrájanou bazalkou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

kassia
Tento recept je vhodný len pre profesionála, ktorému všetko nachystá pomocný personál. Keby takto mala variť mama 2-3 detí, kedy by asi obedovali?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia