Hovädzie mäso

Dedova lenivá paprika (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny.* Pre predstavivosť - má to trochu podobnú chuť ako plnená paprika - je to viac paradajkové. Je to pre lenivejších kuchárov.

8
porcií
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a slaninu asi 8 minút.
  2. Pridáme na kocky pokrájanú zelenú papriku. Najlepšie ak je - tak vlastnú zo záhradky. Opečieme asi 10 minút, tak aby sa voda vyparila.
  3. Do toho pridáme mleté mäso. Opekáme asi 12 minút, aby sa mäso poriadne zatiahlo. Počas toho pridáme koreniny, nastrúhaný cesnak a soľ. Bez majoránu, ten až neskôr.
  4. Teraz dáme umytú ryžu, zamiešame a 5 minút opečieme s mäsom.
  5. Do toho pridáme paradajkový pretlak a chvíľu ho podusíme, nejaké 3 minúty.
  6. Napokon nalejeme pasírované paradajky, Taktiež podusíme asi 5 minút.
  7. Teraz zalejeme vývarom. Privedieme k varu a potom na slabom ohni pomaly varíme, asi hodinu.
  8. Počas toho pridáme majorán.
  9. Zhruba po hodine pomalého varenia vsiakne všetok vývar a mäso je už mäkké. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu postáť.
  10. A môžeme dávať na tanier alebo jesť priamo z hrnca - há - há. Ja som dal k tomu zavarenú cibuľku a petržlenovú vňať. Jednoduché a dobré.