Hovädzie mäso
Dedova lenivá paprika (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny.* Pre
predstavivosť - má to trochu podobnú chuť ako plnená paprika - je to viac paradajkové. Je to pre lenivejších kuchárov.
8 porcií |
10 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a slaninu asi 8 minút.
- Pridáme na kocky pokrájanú zelenú papriku. Najlepšie ak je - tak vlastnú zo záhradky. Opečieme asi 10 minút, tak aby sa voda vyparila.
- Do toho pridáme mleté mäso. Opekáme asi 12 minút, aby sa mäso poriadne zatiahlo. Počas toho pridáme koreniny, nastrúhaný cesnak a soľ. Bez majoránu, ten až neskôr.
- Teraz dáme umytú ryžu, zamiešame a 5 minút opečieme s mäsom.
- Do toho pridáme paradajkový pretlak a chvíľu ho podusíme, nejaké 3 minúty.
- Napokon nalejeme pasírované paradajky, Taktiež podusíme asi 5 minút.
- Teraz zalejeme vývarom. Privedieme k varu a potom na slabom ohni pomaly varíme, asi hodinu.
- Počas toho pridáme majorán.
- Zhruba po hodine pomalého varenia vsiakne všetok vývar a mäso je už mäkké. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu postáť.
- A môžeme dávať na tanier alebo jesť priamo z hrnca - há - há. Ja som dal k tomu zavarenú cibuľku a petržlenovú vňať. Jednoduché a dobré.