Plnené cuketové rolky
Plnené cuketové rolky

Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 22. júna 2019
Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept)
Foto: siuuu

Milujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne super. V minulosti som už robila plnené cuketové aj baklažánové rolky, tentoraz som iba obmenila trocha suroviny. Boli výborné.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks väčšia
300 g
2 PL
1 ks veľká
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2-3 vetvičky (čerstvý)
2-3 vetvičky (čerstvé)
3-4 PL
40 g
300 ml
15-20 ks
0,6 l
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso zomelieme alebo úplne nadrobučko pokrájame. Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Vodu dáme zovrieť a cuketové plátky vo vriacej vode blanšírujeme asi 2 minúty, aby zmäkli a pri rolovaní sa nelámali (tento krok môžete vynechať ak sa vám podarí nakrájať úplne tenučké plátky - mne to nešlo, buď boli príliš tenké a v strede sa trhali alebo boli hrubšie a surové sa pri rolovaní lámali). Vyberieme z vody a osušíme.

  2. 2

    Šalotku a cesnak pokrájame nadrobno a postuopne orestujeme na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme mleté mäso a opekáme asi 6-7 minút. Pridáme polovicu paradajkového pyré, kečup, soľ, korenie a bylinky a restujeme cca 10-12 minút - tekutina musí byť takmer úplne vydusená.

  3. 3

    Každý plátok cukety potrieme troškou Lučiny, dáme po celej dĺžke trošku mäsovej plnky, posypeme troškou strúhaného syra (použila som Cheddar) a zrolujeme. Rolky prichytíme špáradlom.

    Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme vedľa seba na pekáč vyložený papierom na pečenie. Môžeme posypať strúhaným syrom. Pridáme druhú polovicu paradajkového pyré a pokrájané cherry paradajky. Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 20 minút. Vyberieme špáradlá a podávame. Ja som mala bez prílohy, ale viem si ich predstaviť s chrumkavou bagetou alebo čerstvým chlebíkom.

    Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@Haji (23.6.2019 07:24)

Ďakujem - bolo to ozaj veľmi dobré, zajtra zrejme robím znovu, ale asi sa trocha pohrám s receptom a skúsim trocha iný spôsob.

Pridaj komentár k receptu: