Plnené cuketové rolky
Plnené cuketové rolky

Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 22. júna 2019
Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept)
Foto: siuuu

Milujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne Zobraziť celý popisMilujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne super. V minulosti som už robila plnené cuketové aj baklažánové rolky, tentoraz som iba obmenila trocha suroviny. Boli výborné.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks väčšia
300 g
2 PL
1 ks veľká
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2-3 vetvičky (čerstvý)
2-3 vetvičky (čerstvé)
3-4 PL
40 g
300 ml
15-20 ks
0,6 l
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso zomelieme alebo úplne nadrobučko pokrájame. Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Vodu dáme zovrieť a cuketové plátky vo vriacej vode blanšírujeme asi 2 minúty, aby zmäkli a pri rolovaní sa nelámali (tento krok môžete vynechať ak sa vám podarí nakrájať úplne tenučké plátky - mne to nešlo, buď boli príliš tenké a v strede sa trhali alebo boli hrubšie a surové sa pri rolovaní lámali). Vyberieme z vody a osušíme.

  2. 2

    Šalotku a cesnak pokrájame nadrobno a postuopne orestujeme na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme mleté mäso a opekáme asi 6-7 minút. Pridáme polovicu paradajkového pyré, kečup, soľ, korenie a bylinky a restujeme cca 10-12 minút - tekutina musí byť takmer úplne vydusená.

  3. 3

    Každý plátok cukety potrieme troškou Lučiny, dáme po celej dĺžke trošku mäsovej plnky, posypeme troškou strúhaného syra (použila som Cheddar) a zrolujeme. Rolky prichytíme špáradlom.

    Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme vedľa seba na pekáč vyložený papierom na pečenie. Môžeme posypať strúhaným syrom. Pridáme druhú polovicu paradajkového pyré a pokrájané cherry paradajky. Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 20 minút. Vyberieme špáradlá a podávame. Ja som mala bez prílohy, ale viem si ich predstaviť s chrumkavou bagetou alebo čerstvým chlebíkom.

    Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

siuuu
@Cesminaz (23.6.2019 07:32)

Veru to aj bolo výbornééééé ... zajtra robím zasa, ale v kúsok inej úprave zrejme.
siuuu
@Haji (23.6.2019 07:24)

Ďakujem - bolo to ozaj veľmi dobré, zajtra zrejme robím znovu, ale asi sa trocha pohrám s receptom a skúsim trocha iný spôsob.
1x haji
motyka
Vyzerajú ľahké a fajnové. Vďaka za recept. Určite budem robiť, len aby už boli domáce cukety. Dievčatá budú vďačné. Ukladám KK.
1x siuuu
marianne
velmi pekný recept, prplačka, ale recept je to pekný, vyzerá, že aj chuť bude výborná
1x siuuu
siuuu
@Marianne (25.6.2019 14:06)

.. áno, bola to trocha piplavá robota, ale chuťovo boli skvelé - zatiaľ najlepšie z tých čo som robila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia