Foto: ciernalabut
Milujem toto jedlo ! Všetko čo obsahuje mi chutí a hlavne cukety sa nikdy neprejem. Toto jedlo ej vhodné aj ako predjedlo, jedlo pre návštevu Zobraziť celý popisMilujem toto jedlo ! Všetko čo obsahuje mi chutí a hlavne cukety sa nikdy neprejem. Toto jedlo ej vhodné aj ako predjedlo, jedlo pre návštevu ale ja si ho urobím niekedy aj na večeru :-) Prvý krát som sa s ním stretla tiež na návšteve u kamarátky a odvtedy naň nedám dopustiť. Snáď bude rovnako chutiť aj Vám
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu su umyjeme, škrabkou na zemiaky nastrúhame pásiky po celej dĺžke. Pásiky naukladáme na tanier, posolíme a neháme pustiť vodu cca 15-20 minút.
- 2
Papierovou utierkou potom jemne vysuším plátky cukety a na panvici na olivovom oleji chvílku opekám kým sa na nej nezačnú robiť hnedé pásiky z opekania - cca 2 minúty z každej strany
- 3
Plnka : V miske zmiešam všetky ostatné suroviny: tvaroh rozdrobím vidličkou, zmiešam so syrom, nasekanou bazalkou, pretlačeným cesnakom, rozdrvenými vlašskými orechmi. Ak máte pocit že je plnka príliš hustá, trošku ju zjemnite bielym jogurtom.
- 4
Plátky opraženej cukety si priložíte k sebe - cca 3 (podľa toho aká bola cuketa veľká) na jeden tenší okraj dáme cca 1 PL plnky a zrolujeme
- 5
Jedlo podávame s opečenou bagetkou a prípadne k nej môžete jesť nejaký jednoduchý šalát len z rukoly, poľníčka a rôzných druhov šalátov pokvapkaný balzamicom a olivovým olejom
- 6
Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu