Cuketové palacinky fotorecept
Kto má rád cuketu, určite si pochutná.
Suroviny
500 g (po očistení) |
|
3 ks (veľkosť M-L) |
|
2 strúčiky |
|
1 PL nakrájaný (čerstvý/mrazený ) |
|
|
|
|
|
140 g |
|
Na pečenie: | |
|
|
Na podávanie: | |
|
|
(14-16 %) |
|
|
Postup
-
1
Ošúpanú, jadier a dužiny zbavenú cuketu nastrúham na stredných alebo malých očkách. Ak robím z mladej cukety, ktorá nemá jadrá, nastrúham aj so šupkou. Vtedy je váha celej cukety 500 g.
- 2
K jemno nastrúhanej cukete aj so všetkou šťavou pridám celé vajcia a premiešam, stačí vidličkou alebo vareškou. Následne dávam prelisovaný cesnak, na drobno narezaný kôpor, soľ, mleté čierne korenie. Poslednú po častiach primiešam múku. Vymiešam cuketové palacinkové cesto.
- 3
Na horúci olej dávkujem naberačkou cesto a pečiem už na miernom ohni z obidvoch strán. Pri nasledujúcej palacinke panvicu iba potieram olejom. Vyšlo mi 9 ks palaciniek. Množstvo záleží od veľkosti.
- 4
Teplé cuketové palacinky podávame s gréckym jogurtom, kyslou smotanou alebo s acidkom. Dobrú chuť!
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu