Plnené cestoviny
Citrónove ravioly s bylinkovým maslom
Autor receptu: ellie17
Moderné talianske ravioly* – ručne robené maslové cestíčko z kombinácie hladkej a hrubej múky, plnené jemnou citrónovo-
ricottovou plnkou. Dochutené bylinkovým maslom s tymianom a rozmarínom. Jedlo pôsobí luxusne, ale je prekvapivo
jednoduché na prípravu – ideálne pre nedeľný obed alebo špeciálnu večeru.
|
2-3 porcie |
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise zmiešame hladkú a hrubú múku so soľou. Pridáme vajcia a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto, podľa potreby pridáme trochu vody. Zabalíme do fólie a necháme odpočívať 30 minút.
- Zmiešame ricottu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením.
- Cesto rozvaľkáme na tenké pláty. Na jeden plát ukladáme malé kôpky plnky, prikryjeme druhým plátom a vykrojíme ravioly. Okraje dobre pritlačíme.
- Ravioly varíme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty – kým vyplávajú na povrch.
- Na panvici roztopíme maslo, pridáme nasekaný tymian a rozmarín, necháme rozvoňať.
- Uvarené ravioly prelejeme bylinkovým maslom, nastrúhame na ne parmezán a ozdobíme lístkami tymianu.