Plnené cestoviny

Citrónove ravioly s bylinkovým maslom

Autor receptu: ellie17

Moderné talianske ravioly* – ručne robené maslové cestíčko z kombinácie hladkej a hrubej múky, plnené jemnou citrónovo- ricottovou plnkou. Dochutené bylinkovým maslom s tymianom a rozmarínom. Jedlo pôsobí luxusne, ale je prekvapivo jednoduché na prípravu – ideálne pre nedeľný obed alebo špeciálnu večeru.

2-3
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame hladkú a hrubú múku so soľou. Pridáme vajcia a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto, podľa potreby pridáme trochu vody. Zabalíme do fólie a necháme odpočívať 30 minút.
  2. Zmiešame ricottu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením.
  3. Cesto rozvaľkáme na tenké pláty. Na jeden plát ukladáme malé kôpky plnky, prikryjeme druhým plátom a vykrojíme ravioly. Okraje dobre pritlačíme.
  4. Ravioly varíme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty – kým vyplávajú na povrch.
  5. Na panvici roztopíme maslo, pridáme nasekaný tymian a rozmarín, necháme rozvoňať.
  6. Uvarené ravioly prelejeme bylinkovým maslom, nastrúhame na ne parmezán a ozdobíme lístkami tymianu.