Cibuľové fašírky
Cibuľové fašírky

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra fotorecept

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. apríla 2018
Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Fašírky:
340 g
10 ml
1 strúčik
100 g (uvarená)
60 g (vyzretý kravský)
20 g
1 ks
50 g
150 g
 (na vyprážanie, fritovanie)
Dip:
200 g
130 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.

    Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fazuľu roztlačíme a zmiešame so syrom, s cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením. Tvoríme guľky, ktoré obalíme v múke, vo vajíčku a v strúhanke. Fritujeme približne 4 minúty dozlatista.

    Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr nastrúhame, jemne vmiešame do smotany spolu s korením, so soľou, s pažítkou a citrónovou šťavou. Osušené fašírky podávame s dipom. Sú výborné aj bez prílohy.

    Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: