Chrumkavý šalát s beluga šošovicou, feniklom a avokádom
rebarbora.blog, 3. júna 2023
Foto: rebarbora.blog
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
mix |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť (alebo vlašské orechy) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 PL |
|
|
|
1/4 ČL |
|
Na zálievku: | |
4 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Beluga šošovicu dáme variť spolu s bobkovým listom a 1/4 ČL celej alebo mletej rasce. Varí sa približne 20 minút a výhodou tejto strukoviny je, že sa nemusí dopredu namáčať. Šošovicu osolíme až po dovarení.
- 2
Fenikel nakrájame na plátky a osolený a okorenený opekáme na troške oleja z oboch strán približne 10 minút. Potom ho polejeme troškou javorového sirupu a opekáme ďalších 5 minút. Chytí krásnu zlatistú farbu a karamelový podtón.
- 3
Teraz už iba naservírujeme všetky ingrediencie. Na čerstvý šalát pridáme uvarenú beluga šošovicu, karamelizovaný fenikel, osolené a okorenené plátky avokáda, nasekané brusnice s kešu orechmi a semienkami, ktoré predtým opražíme na suchej panvici.
- 4
„Kráľovskú korunu“ šalátu nasadíme dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním kvalitného olivového oleja, balzamikového octu a citrónovej šťavy.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu