Šalát

Chrumkavý šalát s beluga šošovicou, feniklom a avokádom

Autor receptu: redakcia

3-4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Beluga šošovicu dáme variť spolu s bobkovým listom a 1/4 ČL celej alebo mletej rasce. Varí sa približne 20 minút a výhodou tejto strukoviny je, že sa nemusí dopredu namáčať. Šošovicu osolíme až po dovarení.
  2. Fenikel nakrájame na plátky a osolený a okorenený opekáme na troške oleja z oboch strán približne 10 minút. Potom ho polejeme troškou javorového sirupu a opekáme ďalších 5 minút. Chytí krásnu zlatistú farbu a karamelový podtón.
  3. Teraz už iba naservírujeme všetky ingrediencie. Na čerstvý šalát pridáme uvarenú beluga šošovicu, karamelizovaný fenikel, osolené a okorenené plátky avokáda, nasekané brusnice s kešu orechmi a semienkami, ktoré predtým opražíme na suchej panvici.
  4. „Kráľovskú korunu“ šalátu nasadíme dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním kvalitného olivového oleja, balzamikového octu a citrónovej šťavy.