Šalát
Chrumkavý šalát s beluga šošovicou, feniklom a avokádom
Autor receptu: redakcia
3-4 porcie |
35 minút príprava |
Postup- Beluga šošovicu dáme variť spolu
s bobkovým listom a 1/4 ČL celej alebo mletej rasce. Varí sa približne 20 minút
a výhodou tejto strukoviny je, že sa nemusí dopredu namáčať. Šošovicu osolíme až po dovarení.
- Fenikel nakrájame na plátky a osolený a okorenený opekáme na troške oleja
z oboch strán približne 10 minút. Potom ho polejeme troškou javorového sirupu
a opekáme ďalších 5 minút. Chytí krásnu zlatistú farbu a karamelový podtón.
- Teraz už iba naservírujeme všetky ingrediencie. Na čerstvý šalát pridáme uvarenú beluga šošovicu, karamelizovaný fenikel, osolené a okorenené plátky avokáda, nasekané brusnice s kešu orechmi a semienkami, ktoré predtým opražíme na suchej panvici.
- „Kráľovskú korunu“ šalátu nasadíme dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním kvalitného olivového oleja, balzamikového octu a citrónovej šťavy.
|