Čevapčiči
Čevapčiči

Jednoduché čevapčiči videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. júna 2024

Máte aj u vás doma obľúbený recept na čevapčiči? Pridávate aj vajíčka, strúhanku či pálivú papriku? Naše jednoduché čevapčiči je zmesou čistého mletého mäska Zobraziť celý popisMáte aj u vás doma obľúbený recept na čevapčiči? Pridávate aj vajíčka, strúhanku či pálivú papriku? Naše jednoduché čevapčiči je zmesou čistého mletého mäska len s koreninami a chutí vynikajúco.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté miešané (zmes bravčového a hovädzieho)
1 ks
2 strúčiky
2 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak, korenie na čevapčiči, olivový olej, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame a premiesime, aby sa všetky chute prepojili.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme valčeky, môžeme ich napichnúť na drevené paličky alebo špajdle a potom opečieme z každej strany na rozohriatom grile.

  3. 3

    Opečené čevapčiči podávame najlepšie s kolieskami červenej či bielej cibule, s horčicou, so šalátom a napríklad aj s opečenými zemiakmi či chlebom.

Diskusia k receptu

chemik
Opět připomenu dle rumunských mititei fintu pro grilování mletých mas: do hotové odležené nebo čerstvé směsi se nakonec před grilováním přidá (asi tak na špičku nože) jedlá soda bikarbona. Grilovaný produkt bude homogennější, nedrobivý ale pružný, šťavnatější a chuťově beze změny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia