Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia fotorecept

Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept)Foto: Bogar

Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, inšpirovala som sa iným receptom, ale je mnou prispôsobený a vyšperkovaný o to viac :) Sviečkovú veľmi milujem a doslova by som sa v nej kúpala...

420 min
príprava
240 min
na 165 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme základ. Do vody s octom pridáme celé nové korenie, čierne korenie, divinové korenie, bobkový list, nakrájanú zeleninu komplet všetku , citrón pokrájaný na plátky a povaríme 25 minút na miernom plameni. Odstavíme a prichystáme si mäso. Mäso umyjeme osušíme a prešpikujeme slaninou podľa gusta, osolíme opepríme... Vložíme do pekáča a zalejeme týmto vývarom a všetkým čo nám v ňom pláva. Necháme marinovať aspoň dve hodiny.

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V pekáči speníme maslo a na ňom opražíme slaninku, do toho vložíme prešpikované mäso, ktoré vyberieme z marinády a prudko ho opečieme z každej strany, aby sa zatiahlo a bolo hnedasté.

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme bokom a necháme odpočívať.... Marinádu zlejeme bokom a odložíme si ju, tú nám bude treba. Precedenú zeleninu vložíme na výpek z masla, slaniny a opečeného mäsa - bez citrónu ten vyhodiť...

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu sprudka opražíme dohneda. Pridáme cukor brusnicový džem a skaramelizujeme. Potom pridáme horčicu a zalejeme hovädzím vývarom.

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ihneď zalejeme aj polkou marinády a mne bolo málo zeleniny, tak som pridala aj mrazenú zmes pod sviečkovú... Všetko necháme prevrieť asi 10 minút.

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do takto krásne prevretej zeleniny pridáme mäsko...

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme a pečieme 4 hodiny v rúre na 165 stupňoch, občas kontrolujeme a mäso otočíme...

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po uplynutí času pečenia vyberieme z rúry pekáč, mäso vyberieme bokom a zo zeleniny vyberieme koreniny, ja som si to preliala do menšieho. Všetko rozmixujeme, dosolíme, dokoreníme a pomaly pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prevrieť asi 10 minút a odstavíme na 10 minút, pridáme lyžicu masla a necháme voľne rozpustiť. Potom vložíme do omáčky nakrájané mäsko. Ak by omäčka bola riedka, kľudne zahustite, ja zahusťujem krupicou alebo kukuričným škrobom a naopak ak je riedka, rozriedime si to mliekom alebo smotanou. Nepoužívajte múku. Podávame s knedľou a brusnicami a šľahačkou. Fotku naservírovania pridám zajtra.

    Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist