Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede fotorecept
Foto: kimlo
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok
stojí za to. Zobraziť celý popisAk natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok
stojí za to. Okolie, ktoré ním pohostíte, bude mľaskať a ochkať blahom, a ak bývate v paneláku, susedia vám budú búchať na
dvere a prosiť o recept na tú prekrásnu vôňu čo sa šíri...
Zdroj: internet
porcií
príprava
na 120/200 °C
Suroviny
800 g (prerastený bez kosti a kože) |
|
1 ks |
|
2 hrste |
|
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Mäso nakájame na väčšie kúsky, cibuľu na osminky a cesnak na plátky.
-
2
Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
3
V miske rozmiešame obidva druhy horčice s olejom, medom a mletou paprikou.
-
4
Na dno pekáča vložíme 2 hrste smaženej sušenej cibule, čerstvú cibuľu, cesnak a na to mäso. Smaženú cibuľu občas dostať aj v reťazcoch, ja ju kupujem v Ikea 1 kg balenie, lebo ju často používam.
-
5
Dobre premiešame a posypeme rascou.
-
6
Podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry na 120 °C asi na 3,5 hodiny.
-
7
Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 °C a zapečieme asi 30 minút, pričom každých 10 minút opatrne premiešame.
-
8
Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja s moravskou kapustou a knedľou.
Ďakujem za nahliadnutie, aj som sa rozhodoval či to spravím v liatine, ale vzhľadom na menšie množstvo mäsa a veľkosť pekáča by mi to nepokrylo celé dno, tak som vybral menší pekáč Simax, v ňom to bolo akurát. Ono ta dĺžka pečenia sa zdá byť veľká, ale vzhľadom na to že je to pri 120 st je to akurát, mám to vyskúšané aj v liatine. Mäso sa takmer rozpadávalo, ale nebolo zase na kašu.
Ďakujem, nedovolil by som si sem pridať recept ktorý by nechutil.. :-)
Ďakujem za pochvalu aj za dobrý nápad so sušenou slivkou, nabudúce vyskúšam.
Vďaka za koment, určite vyskúšaj, tá chuť je fantastická!
Presne tak, univerzálny recept, už som skúšal aj kombináciu bôčika a pliecka, nemalo to chybu. Ta horčica a med tam spravia svoje. Ďakujem za nahliadnutie.
Červené víno ma nenapadlo, ale stojí za vyskúšanie. Nakoľko som tento recept nerobil posledný krát, príde na rad aj víno alebo čierne pivo. A tiež aj na zapitie. :-)
Ďakujem za koment, áno ,myslím že som tú smaženú cibuľu videl aj v reťazci ktorý spomínaš, tuším že to bolo cez Americký týždeň.. tiež ju používam často, hlavne na čínske slíže.
Vďaka za koment a určite vyskúšaj. Ona tá sušená cibuľa sa dá vraj spraviť aj po domácky, ale kúpiť ju ušetrí veľa času.
Vďaka Feri a pozdravujem za veľkú mláku. :-)
kuk sem: varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-vypecky-na-cervenom-vi...
Skúsim. Mám presne ten istý pekač.
Já též. Nepřekonatelné nádobí.
Som rád že chutilo, tiež nabudúce spravím viacej, výpečky sú univerálne a hodí sa k nim takmer každá príloha...
Vďaka za nahliadnutie, je to naozaj výborné, horčica s medom je dobrá kombinácia na pečené mäso.
A přesně to se stalo, je na prvním místě! @kimlo když namíří, vystřelí, trefí na jistotu!
Ďakujem! Keby mi vyskúšaný recept nechutil, ani by som sa neodvážil ho sem dať... :-)
Ďakujem a budem rád ak vyskúšaš.
To neviem povedať ci obsahuje muku. Kúpil som ju v ikea a z pôvodného obalu som ju presypal do iného. Písal som synovi nech to zisti, on ju ma tiež, dám vedieť.
Takže ani synovi sa nepodarilo zistiť zloženie, pretože už nemá pôvodný obal. Treba to pozrieť priamo v Ikea alebo inom obchode kde sa predáva, alebo si cibuľu spraviť podomácky, tam určite múka nebude... :
www.toprecepty.cz/recept/23058-susena-cibule/...
Ani Ikea na svojej stránke neuvádza zloženie,ale odkazuje na čítanie na obale vzhľadom na to,že dodávatelia sa menia.Mne kúpila kilové balenie restovanej cibule dcéra v Makre (naše Metro) a tam múka v popise je.V sušenej nie je,ale tá nemá nejakú výraznú chuť.Ja pridávam túto cibuľu aj do varenia k ryži a čo sa týka doma restovanej,to je robota nadlho,pretože obsahuje veľa vody a pražiť sa začne až po odparení vody.A z 1kg cibule získate sotva 10Dg,pričom pri tom vystojíte aj 3/4 hod. a neustále miešate.Francúzska cibuľa je poprášená múkou a robí sa kratšie.Recept na ňu tu je od @jerica pod názvom Francúzska cibuľa ☺
varecha.pravda.sk/recepty/francuzska-cibula-fotorecept-/3...
Som rád že si vyskúšal a chutilo.
Ďakujem :-)
nie
Ak je aj smažená tak by mohla byť... ale tá sa predáva vo väčších baleniach.
sortiment.metro.sk/sk/dafo-cibula-smazena-500g/256631p/...
Ja som použil túto, dostať ju v tescu:
nie,toto nie je smažená cibuľa.Smaženú napr. predáva Lidl,keď má americký týždeň v kelímkoch asi 200g a inak obchody s koreninami na nete,kavapremium.sk,obchody s ázijskymi potravinami,ikea ju má atď.
Tu smazenu cibulu co si pred casom zhanala maju aktualne v Lidli(akcia americky tyzden).dnes som tam bol a ked som ju zbadal tak som si hned spomenul na teba.ale predpokladam,ze uz ju mas.... :-)
Pekny vecer prajem vsetkym ;)
Dik, kupila som v Metre 0,5 kg cca za tu istu cenu.