Pečený bravčový bôčik
Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok
stojí za to.* Okolie, ktoré ním pohostíte, bude mľaskať a ochkať blahom, a ak bývate v paneláku, susedia vám budú búchať na
dvere a prosiť o recept na tú prekrásnu vôňu čo sa šíri...
6 porcií |
20 minút príprava |
240 minút na 120/200 °C |
Postup
- Mäso nakájame na väčšie kúsky, cibuľu na osminky a cesnak na plátky.
- Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V miske rozmiešame obidva druhy horčice s olejom, medom a mletou paprikou.
- Na dno pekáča vložíme 2 hrste smaženej sušenej cibule, čerstvú cibuľu, cesnak a na to mäso. Smaženú cibuľu občas dostať aj v reťazcoch, ja ju kupujem v Ikea 1 kg balenie, lebo ju často používam.
- Dobre premiešame a posypeme rascou.
- Podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry na 120 °C asi na 3,5 hodiny.
- Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 °C a zapečieme asi 30 minút, pričom každých 10 minút opatrne premiešame.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja s moravskou kapustou a knedľou.