Bravčové karé s ovocím a syrom fotorecept
Foto: olinecka
Výborný rýchly obed, večera.
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na plátky, ktoré naklepeme tĺčikom z oboch strán. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa chuti. Boky narežeme, aby sa mäso neskrúcalo.
-
2
Každý plátok mäsa obalíme z jednej strany v múke. Krátko osmažíme na oleji z oboch strán a preložíme na pekáč alebo plech. Na plátky mäsa uložíme ovocie, u mňa to bol tekvicový kompót na spôsob ananásu. Položíme plátok šunky a syra.
-
3
Podlejeme vývarom alebo teplou vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 25-30 minút.
-
4
Po upečení podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.
Ďakujem som rada, že recept pripomína mladosť.