Bravčové karé
Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný rýchly obed, večera.
5 porcií |
20 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na plátky, ktoré naklepeme tĺčikom z oboch strán. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa chuti. Boky narežeme, aby sa mäso neskrúcalo.
- Každý plátok mäsa obalíme z jednej strany v múke. Krátko osmažíme na oleji z oboch strán a preložíme na pekáč alebo plech. Na plátky mäsa uložíme ovocie, u mňa to bol tekvicový kompót na spôsob ananásu. Položíme plátok šunky a syra.
- Podlejeme vývarom alebo teplou vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 25-30 minút.
- Po upečení podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.