Bravčové karé

Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný rýchly obed, večera.

5
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na plátky, ktoré naklepeme tĺčikom z oboch strán. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa chuti. Boky narežeme, aby sa mäso neskrúcalo.
  2. Každý plátok mäsa obalíme z jednej strany v múke. Krátko osmažíme na oleji z oboch strán a preložíme na pekáč alebo plech. Na plátky mäsa uložíme ovocie, u mňa to bol tekvicový kompót na spôsob ananásu. Položíme plátok šunky a syra.
  3. Podlejeme vývarom alebo teplou vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 25-30 minút.
  4. Po upečení podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.