Mäsová polievka

Boršč

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
190 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté bravčové a hovädzie mäso zalejeme vodou (2,5 l) a necháme zovrieť. Mierne osolíme, pridáme očistenú cibuľu, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie a pomaly varíme asi 2 hodiny.
  2. Po uvarení mäsa (bravčové mäso vyberieme z vody skôr, aby sa nerozvarilo) vývar precedíme, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, na rezance nakrájanú hlávkovú kapustu, na malé kocky pokrájané zemiaky a mierne povaríme.
  3. Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne ju vyškvaríme, pridáme mletú papriku, speníme a dáme do polievky.
  4. Preosiatu múku dobre rozšľaháme v smotane a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Varíme najmenej 1/2 hodiny.
  5. Potom do polievky pridáme uvarenú, očistenú, na hrubšie rezance pokrájanú cviklu, na kocky pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Polievku dochutíme citrónovou šťavou a cukrom, soľou a znovu krátko povaríme.