Mäsová polievka
Boršč
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
190 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté bravčové a hovädzie mäso
zalejeme vodou (2,5 l) a necháme zovrieť.
Mierne osolíme, pridáme očistenú cibuľu, bobkový list,
celé nové korenie, celé čierne korenie a pomaly
varíme asi 2 hodiny.
- Po uvarení mäsa (bravčové mäso vyberieme
z vody skôr, aby sa nerozvarilo) vývar
precedíme, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, na rezance nakrájanú hlávkovú kapustu, na malé
kocky pokrájané zemiaky a mierne
povaríme.
- Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne ju vyškvaríme, pridáme mletú papriku, speníme a dáme do polievky.
- Preosiatu múku dobre rozšľaháme
v smotane a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Varíme najmenej 1/2 hodiny.
- Potom do polievky pridáme uvarenú, očistenú, na hrubšie
rezance pokrájanú cviklu, na kocky
pokrájané hovädzie a bravčové mäso.
Polievku dochutíme citrónovou šťavou a cukrom, soľou a znovu krátko
povaríme.
|