Boršč

Boršč

Autor receptu: mysiacik

30 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som do nej všetky kosti a aj mäso, najlepšie by bolo, kebyže sú kosti s kusom mäsa. Necháme zovrieť a ako pri vývaroch, sitkom odoberieme šuminy.
  2. Keď máme vývar čistý, pridáme doň bobkový list, celé čierne korenie a celé nové korenie, osolíme podľa chuti. Takto necháme mäso variť, kým sa nám mäso neoddeľuje od kosti.
  3. Mäso vyberieme, do vývaru ďalej dáme na drobno nastrúhanú kapustu. Zeleninu si tiež nastrúhame na jemno, mrkvu, petržlen, zeler, a nakrájanú polovicu cibule. Všetko zmiešame a polovicu pridáme do polievky ku kapuste. Pridáme taktiež polovicu nastrúhanej cvikly a zemiaky nakrájané na kocky a pretlačený cesnak. Necháme variť.
  4. Počas varenia si všetko, čo nám zostalo opečieme na panvičke a postupne pridávame do polievky. Teda začneme slaninkou, opečieme si ju a pridáme do hrnca, nasleduje druhá polovica cibule, ktorú taktiež opečieme do zalatista a pridáme do hrnca. tak isto spravíme aj so zmiešanou zeleninkou, ktorá nám zostala. Nakoniec, si dáme na panvicu cviklu, opečieme a pridáme pretlak. Necháme povariť a taktiež dáme do hrnca. Zamiešame a necháme variť. Keď už máme zeleninku uvarenú, na záver pridáme obraté mäso z kostí a nakrájane mäso, necháme 10 minút povariť. Úplne na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom a kyslou smotanou.