Kurací vývar

Bleskový kurací vývar v tlakovom hrnci

Autor receptu: manekenpix

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná, očistenú zeleninu vcelku, cibuľu (so šupkou pre farbu) a celý strúčik cesnaku vložíme do tlakového hrnca.
  2. Pridáme koreniny a zalejeme studenou vodou po rysku max naplnenia vo vnútri hrnca.
  3. Hrniec uzavrieme, ventil nastavíme na tlak a na vysokom plameni zahrievame, kým nezačne vychádzať para. Potom plameň znížime na mierny a spolu všetko povaríme zhruba 20 minút.
  4. Hrniec odstavíme z plameňa a pomaly vypúšťame paru, otvoríme a zo stien papierovou utierkou utrieme bielkovinovú penu.
  5. Oberieme mäsko od kostí, zeleninu nakrájame, vývar ešte dochutíme a pridáme naseknú vňať.
  6. Podávame s rezancami.