Pečený bažant

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.
  2. Naporciované mäso okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a vložíme do vymasteného pekáča spolu s cibuľou, borievkami a cesnakom. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pečieme 1,5 hodiny pri 160 °C.
  3. Upečené mäso vyberieme, výpek scedíme, pridáme portské víno, zredukujeme na polovičné množstvo a zahustíme studeným maslom. Podávame s mrkvovým pyré a omáčkou.
  4. Mrkvové pyré: Do hrnca vložíme očistenú pokrájanú mrkvu, vodu, maslo, soľ, necháme zovrieť a teplotu znížime na najnižší stupeň, varíme domäkka. Rozmixujeme na hladké pyré, do ktorého vmixujeme čerstvú šťavu z citróna.