Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej videorecept
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka Bibiana Ondrejková.
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Z baklažánov a cukiet odrežeme konce, pozdĺžne rozkrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Vydlabané kúsky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Vydlabanú časť z cukiet a baklažánov nakrájame. Zeleninu dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom, pridáme nakrájané šampiňóny, nakrájaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a sójovú omáčku. Zmes podusíme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 3
Do pripravených baklažánových a cuketových lodičiek pokladieme nakrájaný eidam a nanesieme pripravenú zmes. Na vrch môžeme poukladať zvyšné šampiňóny.
- 4
V miske rozmiešame vajce, ktoré nalejeme navrch naplnených lodičiek. Nakoniec na vrch poukladáme nakrájaný parmezán. Pečieme v rozohriatej rúre podľa potreby.
- 5
Po upečení môžeme lodičky ešte posypať nastrúhaným syrom. Podávame s hriankou alebo so šalátom.
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu