Pôstna plnená zelenina fotorecept
Foto: alex37
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka. Zobraziť celý popisPlnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka. Môže sa použiť akýkoľvek druh mletého mäsa. Dá sa pripraviť aj v remoske.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Umytú zeleninu, vydlabeme, odkrojíme vršky a osolíme z vnútra. Vydlabaný vnútrajšok cibule pokrájame na drobno a vydlabané rajčiny taktiež na drobno. U nás sa musia zmixovať, nakoľko členovia rodiny majú averziu na kúsky rajčín v jedlách.
-
2
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu , pridáme 3-4 strúčiky cesnaku, pokrájanú mrkvu a umytý pohár ryže. Okoreníme čiernym korením, červenou paprikou a osolíme.
-
3
Nakrájame bylinky (ja som dala mätu, materinu dúšku a petržlenovú vňať). Pridáme rajčiny (rajčinový pretlak) a pohár vody a dusíme ryžu do polomäkka. Pozor miešať, aby sa nepripálila.
-
4
Zemiaky umyjeme a pokrájame aj so šupkou a opražíme na troche oleja.
-
5
Zeleninu naplníme, zatvoríme vrškami, obložíme zemiakmi, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme okoreníme čiernym korením a podlejeme cca 1/2 dcl vody.
-
6
Zakryjeme alobalom a na 180-200 °C dusíme asi 1 hodinu, odokryjeme a keď je ryža mäkká, zapečieme na funkcii gril cca 15-20 minút.
Ďakujem za komentár.
Ďakujem pekne, snáď niekoho inšpirujú.
Budem rada ak vyskúšaš.
Ďakujem, tvoje recepty sú vždy inšpiráciou.
Ďakujem za komentár.
Milá "afi" ja som rada, že som takto vstúpila do tvojho života, aj keď sme sa nikdy nevideli. Aj ja mám medzi tvojimi rcp-tami obľúbené panenky.