Plnená zelenina
Plnená zelenina

Pôstna plnená zelenina fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 7. septembra 2020
Pôstna plnená zelenina (fotorecept)
Foto: alex37

Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka. Môže sa použiť akýkoľvek druh mletého mäsa. Dá sa pripraviť aj v remoske.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
3 ks
5-6 ks
Plnka:
1 šálka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú zeleninu, vydlabeme, odkrojíme vršky a osolíme z vnútra. Vydlabaný vnútrajšok cibule pokrájame na drobno a vydlabané rajčiny taktiež na drobno. U nás sa musia zmixovať, nakoľko členovia rodiny majú averziu na kúsky rajčín v jedlách.

    Pôstna plnená zelenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu , pridáme 3-4 strúčiky cesnaku, pokrájanú mrkvu a umytý pohár ryže. Okoreníme čiernym korením, červenou paprikou a osolíme.

    Pôstna plnená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame bylinky (ja som dala mätu, materinu dúšku a petržlenovú vňať). Pridáme rajčiny (rajčinový pretlak) a pohár vody a dusíme ryžu do polomäkka. Pozor miešať, aby sa nepripálila.

    Pôstna plnená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky umyjeme a pokrájame aj so šupkou a opražíme na troche oleja.

    Pôstna plnená zelenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu naplníme, zatvoríme vrškami, obložíme zemiakmi, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme okoreníme čiernym korením a podlejeme cca 1/2 dcl vody.

    Pôstna plnená zelenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme alobalom a na 180-200 °C dusíme asi 1 hodinu, odokryjeme a keď je ryža mäkká, zapečieme na funkcii gril cca 15-20 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@afataga (7.9.2020 19:09)

Milá "afi" ja som rada, že som takto vstúpila do tvojho života, aj keď sme sa nikdy nevideli. Aj ja mám medzi tvojimi rcp-tami obľúbené panenky.